Vakantieregio Kufsteinerland in Tirol geeft omboekgarantie in Coronatijd

door

Nu de grenzen veelal dicht zijn, vliegtuigen aan de grond staan en de Coronacrisis ons dwingt zoveel mogelijk thuis te blijven, is het boeken van een vakantie waarschijnlijk niet je hoogste prioriteit. Zelfs niet nu de lente overduidelijk zijn intrede heeft gedaan en de zomervakantie steeds dichterbij komt. Toch kunnen we ons voorstellen dat juist het maken van vakantieplannen, voor als dit hele gebeuren voorbij is, juist ook positief kan werken. Het geeft een beetje hoop en iets om naar uit te kijken. Daarom komt de regio Kufsteinerland in Oostenrijk met een omboekgarantie. Zo kun je nu alvast een vakantie boeken. Mocht deze alsnog niet doorgaan i.v.m. Corona, dan krijg je een voucher, zodat je op een later moment alsnog van je vakantie kunt genieten.

Kufsteinerland-omboekgarantie
Kufsteinerland

Kufsteinerland

De regio Kufsteinerland wordt weleens voorbij gereden door vakantiegangers. Zonde, want vanuit Nederland is het een van de snelst bereikbare gebieden in Oostenrijk. Het ligt namelijk in het noorden van Tirol, tegen de grens met Beieren aan. Daarnaast is het een hele diverse regio. Naast de altijd fijne bergen, biedt Kufsteinerland veel cultuur en kent het een rijke historie. Natuurlijk zijn er een hoop sport- en outdooractiviteiten te doen. Zo kun je er bijvoorbeeld zeker je hike- en fietshart ophalen. Ben je even klaar met actief bezig zijn, dan kun je er heerlijk ontspannen in een van de meest populaire kuuroorden in Oostenrijk of juist een bezoek brengen aan de grootste gin collectie ter wereld.

Coronamaatregelen in Tirol, Oostenrijk

In het Oostenrijkse Tirol zijn de quarantainemaatregelen veel strenger dan in Nederland. Sinds half maart zijn daar alle horeca, skigebieden en andere toeristenactiviteiten gesloten. Vanaf vandaag, 14 april, komt daar verandering in. De maatregelen worden in heel Oostenrijk versoepeld. Dat betekent dat kleine winkels en parken weer opengaan. Als dat goed gaat, dan volgen binnenkort de kapsalons en grotere winkels. Vanaf midden mei verwachten de hotels en restaurants hun deuren te kunnen openen voor gasten.

Voorzichtig je vakantie plannen met omboekgarantie

Natuurlijk begrijpen jij, wij en de regio Kufsteinerland dat het nog hartstikke onzeker is wanneer we weer kunnen reizen en gaan genieten van onze geliefde bergen. Toch worden wij blij van deze Corona lichtpuntjes aan de horizon. Jij ook? Begin dan vast met boeken van je vakantie voor over een tijdje. April en mei zijn natuurlijk nog te enthousiast voor ons Nederlanders. (Minister-president Rutte heeft ons duidelijk opgeroepen om niets te boeken tot en met de meivakantie.) Maar op juli en augustus mogen we misschien wel hopen. En als later blijkt dat dat toch ook niet kan, dan is er dus die omboekgarantie van het Kufsteinerland. Die garantie geldt voor alle boekingen t/m 15 november 2020. De voucher die je krijgt is vervolgens geldig tot november 2021. Dat is dus voorpret, maar dan zonder risico.

Kufsteinerland-omboekgarantie
Kufsteinerland – Sportalpen Marketing

AlpenBergenEuropaNieuwsOostenrijkTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Hallo, super goed initatief van het Kufsteinerland!

  Wij als priveverhuurders van appartementen in het Glemmtal (Viehhofen – Saalbach/Hinterglemm) hebben dit initiatief ook al genomen. Zelfs met gratis annuleren, als men vanwege het Corona Virus nog niet kan reizen.
  We hopen hiermee ook bij te dragen tot een positieve vibe!
  Hartelijke groet,
  Esther Boer,
  Alpen Appartements Viehhofen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.