De Cloudgo van On is de ideale schoen voor beginnende hardlopers

door

Toen ik in 2020 mijn eerste On schoenen aantrok, was ik meteen verkocht. Het waren witte wandelschoenen (ja wit, echt waar) die ik bijna dagelijks droeg. Ze waren namelijk perfect voor in de natuur, maar anderzijds was het ook een echte lifestyle schoen. Bovenal zaten de schoenen als gegoten. Zo comfortabel, stevig en tegelijkertijd super soepel. Je kunt wel stellen dat ik vanaf dat moment fan ben van On schoenen. Nu, twee jaar verder, is het tijd voor een nieuwe fase in mijn leven. Ik ben steeds meer aan het hardlopen. Een key essential voor die sport zijn goede hardloopschoenen. En wat blijkt: de Cloudgo van On is een match made in heaven.

Cloudgo On running

Van hiken naar hardlopen

Toegegeven, beginnen met hardlopen is niet makkelijk. Al jaren doe ik aan CrossFit, waarbij er ook regelmatig rennen op het programma staat. Mijn conditie is dan ook prima. Maar toch is kilometers hardlopen echt een nieuwe show ten opzichte van de workouts die ik gewend ben om te doen. Verzuring, pijntjes en mentale uitdagingen, het komt allemaal voorbij. Om hier goed mee om te gaan, gebruik ik deze tips om te starten met hardlopen. Daarbij is tip 1 meteen een belangrijke: zorg voor de juiste kleding. En met kleding bedoelen we ook schoenen. Tijd om daden bij deze woorden te voegen. Cloudgo here I come.

Mijn eerste reactie

Mijn eerste reactie wanneer ik de Cloudgo aantrek? Yes! Dit is precies waar ik op hoopte. Het zijn net pantoffels, zo lekker passen ze aan mijn voet. En de typische On-zool doet meteen zijn werk. Alsof ik op wolken loop, zo ‘bounce‘ ik door de woonkamer. Wat me meteen opvalt, is dat de afwikkeling van mijn voet heel goed is. Dat gaat helemaal natuurlijk en vanzelf. Mooi! Hiermee kan ik wel uit de voeten. Tijd om ze buiten in de praktijk te brengen.

Meters maken

De eerste keer dat ik mijn nieuwe Cloudgo’s ‘in de praktijk’ aan heb, is tijdens een CrossFit workout. Er staat veel rennen op het programma en weinig ‘liften’, dus dat is een perfect moment om mijn speciale CrossFit-schoenen te verruilen voor hardloopschoenen. Tijdens de training rennen we steeds stukken van 400 meter. Normaal doe ik zo’n twee minuten over die afstand. Met de Cloudgo’s aan merk ik meteen dat ik mooie seconden van die tijd af snoep. Het lijkt wel alsof ik veringen onder mijn schoen heb. De schoen duwt me naar voren en het lopen lijkt wel als vanzelf te gaan. Naast dat ik sneller loop, kost het me ook minder energie, waardoor ik meer overhoud voor de andere movements tijdens deze workout.

De echte hardlooptest

Tijd om de Cloudgo schoenen aan de echte hardloopproef te onderwerpen. Een rondje van vijf kilometer is het plan. Ik gebruik een schema om het hardlopen op te bouwen, dus tijdens die vijf kilometer combineer ik rennen met gewoon lopen. Waar ik het voorheen aan het eind van de straat al pittig kreeg, is dat nu pas na een paar straten. Natuurlijk helpt het schema mij hier een handje, maar ik merk ook duidelijk verschil nu ik de Cloudgo’s draag. Wederom gaat het allemaal net wat soepeler. Mijn voeten wikkelen zich goed af, waardoor de pijntjes uitblijven en de vering geeft me een energieboost. Zelfs zo’n goede energieboost dat ik een paar weken later mijn doel al heb verlegd naar de 10K.

Met de Cloudgo uit de voeten

Of ik tevreden ben met de Cloudgo van On? Lijkt me wel! Maar ik kan me voorstellen dat je ook nog wat facts & figures wilt weten. Bij deze:

Het mooie aan de Cloudgo van On is dat het een instapmodel is voor beginnende renners, zoals ik. De schoen is licht van gewicht, geeft goede support bij het afzetten en veert je net wat verder vooruit tijdens het rennen. Mede dankzij On’s kenmerkende CloudTec® technologie duurt het langer voordat spierverzuring om de hoek komt kijken. Daarnaast bestaat de schoen voor 25-30% uit gerecycled materiaal. En daarmee draagt de Cloudgo dus ook nog bij aan een groenere voetafdruk tijdens het rennen.

Ook interesse om deze hardloopschoen uit te proberen? Check de Cloudgo van On hier.

On running

On is een Zwitsers merk. Ze begonnen ooit onder de naam On running, maar tegenwoordig zijn ze in meer dan alleen de hardloopwereld actief. Zo hebben ze een wandelschoenen-collectie toegevoegd, genaamd Cloudrock. Ook is er een hele lijn dedicated aan trailrunnen, genaamd Cloudventure. On is nog een relatief jong merk, maar sinds 2010 zijn ze booming. Ze verkopen hun schoenen inmiddels al in meer dan 50 landen wereldwijd aan miljoenen mensen. Ze slepen de ene design en/of technologieprijs na de andere in de wacht en zelfs Olympische topsporters gebruiken de schoenen. Inmiddels is the one and only Roger Federer ook bij het merk betrokken. Kortom; On is aan!

KledingOn RunningReviewsTheOutdoors.nlTrailrunning

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel