Beklim de Mount Everest in VR

door

Altijd al de Mount Everest willen beklimmen, maar heb je niet de skills, tijd en/of het geld om die beklimming aan te gaan? Je kunt nu ervaren hoe is het om te proberen om de top van de Mount Everest te bereiken. Niet in real life, maar in virtual reality. Met EVEREST VR.

Kom op plaatsen waar je normaal niet komt

“Step into a first-person, photo-realistic experience like no other, as you join an expedition to reach the summit of Mount Everest.” De meeste VR belevingen zijn ontwikkeld als een spel. EVEREST VR is juist geen spel. Het heeft als doel om een onbereikbare plaats op de wereld toegankelijk te maken voor iedereen, zonder dat je er zelf heen hoeft te gaan. Verwacht overigens niet zomaar een 360-graden video. Bij EVEREST VR kun je de Oculus Touch controllers gebruiken om zelf te klimmen.

Als een god in … de Everest VR

Je kunt de Mount Everest ontdekken terwijl je door vijf iconische scenes hiked. 1. Bereid jezelf voor op de expeditie op Basecamp. 2. Doorkuis de indrukwekkende Khumbu Icefalls. 3. Overnacht op Camp 4. 4. Klim omhoog bij Hillary Step. 5. Overwin de top van de Everest. Extra bonus: als je je summit attempt hebt behaald, ontgrendel je God modus. In de God modus heb je een prachtige view van boven over de Mount Everest.

Wil je het zelf eens ervaren? Je kunt EVEREST VR kopen via Steam.

EVEREST VR is ontwikkeld door VR studio Sólfar en RVX – the Nordics’.

Image credits: Sólfar Studios

BergenEventkalenderTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.