Credits: Andrea Leopardi - Unsplash

Jordan Nomads; de droom van iedere roadtripper

door


Jordan Nomads is een 7-daagse roadtrip, die je op eigen gelegenheid door Jordanië maakt. Daarbij wordt de legendarische handelsroute van het Midden-Oosten gevolgd. Het rijden in een krachtige jeep voert je langs ongerepte natuur en prachtige woestijnlandschappen. Het leuke aan deze roadtrip is dat je niet af hoeft te zien. Het reizen per jeep is beslist avontuurlijk, maar de nachten worden op comfortabele wijze doorgebracht. Deze vinden plaats in traditionele lodges, zodat je kennis kunt maken met de beroemde gastvrijheid en cultuur van Jordanië. Een reis om nooit te vergeten.

De eerste editie van Jordan Nomads was binnen no-time uitverkocht, maar in het voorjaar van 2023 wordt er een nieuwe editie georganiseerd. Preregistreer je via de website om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe boekingsmogelijkheden.

Jordan Nomads roadtrip

Tijdens de tocht kun je ten volle genieten van de kleurenpracht van Jordanië. Je ziet de Dode Zee, maakt kennis met de eeuwenoude monumenten en rijdt door prachtige landschappen. In Amman, de hoofdstad, krijg je een andere kant van Jordanië te zien, want de stad is bijzonder levendig en heeft een moderne samenleving. De auto die je meekrijgt is een 4×4 Toyota Prado. Die is krachtig genoeg om offroad te rijden, maar biedt ook voldoende comfort om lang achter elkaar in de auto te zitten. Wat route betreft rijd je vrijwel altijd over verharde wegen, maar een enkele keer is het nodig om zand- en grindpaden op te zoeken.

Verdwalen kan niet

Bij een tocht per auto door dit relatief onbekende land is het noodzakelijk dat er voldoende voorzorgsmaatregelen worden genomen om niet te verdwalen. Je reist daarom op basis van GPS navigatie, met een systeem waarin de volledige route is voorgeprogrammeerd. Als extra waarborg krijg je een roadbook mee. Naast de beschrijving van de route staat daarin alle benodigde informatie over de bezienswaardigheden die je tegenkomt. Het leuke van dit Jordan Nomads arrangement is, dat je niet per se langs de standaard toeristische bezienswaardigheden wordt geleid. Soms ga je diep het binnenland in, om daar kennis te maken met een aantal verborgen schatten.

Jordan Nomads roadtrip

Overnachtingen

Alle overnachtingen tijdens de zeven dagen van de Jordan Nomads worden doorgebracht in lodges die zich in kleine dorpen bevinden. Je zal zien dat de bevolking erg vriendelijk is. De lodges bieden veel luxe. Het is de moeite waard om vroeg op te staan, want het uitzicht bij de opgaande zon is adembenemend. Daarna kun je van een heerlijk ontbijt genieten, wat bereid is door de lokale bevolking en bestaat uit verse ingrediënten. De Jordan Nomads wordt in het najaar zes keer georganiseerd. In de andere jaargetijden zijn de weersomstandigheden niet geschikt voor zo’n tocht.

Credits: Mengliu – Pexels

Reisschema Jordan Nomads

Op de dag van aankomst word je per shuttle naar de eerste overnachtingsplaats in Amman gebracht. Op dag twee ga je met de auto op pad en reis je 98 kilometer naar Jerash. Dat is een tocht van bijna 2,5 uur. Op dag drie maak je een tocht van 256 kilometer naar de Dode Zee. De volgende dag rijd je 132 kilometer naar Petra. Op dag vijf gaat de route naar Wadi Rum voor een dag midden in de woestijn. De dag daarna rijd je naar Madaba. Op de laatste dag rest een etappe van 10 kilometer terug naar Amman. De Jordan Nomads is in principe bedoeld voor twee personen per auto.

Meer informatie over Jordan Nomads, het land, de route en de praktische zaken vind je op de website.

Jordanië op een actieve manier ontdekken

Liever lopen in plaats van met de auto? De Jordan Trail loopt helemaal van noord tot aan zuid Jordanië. Die totale trail leg je natuurlijk niet zomaar af. Daar heb je wel iets meer voor nodig dan een paar vakantiedagen. Toch is er een manier om uitgebreid te proeven van de trail en het land. Check daarvoor de Jordan Trail van Travelbase.

Jordan Trail Jordanië

AziëRoadtripTheOutdoors.nlTravelbase

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel