Photo by Anthony DELANOIX on Unsplash

Proefreis naar Rhodos brengt Grieks licht aan het einde van de tunnel

door


We zouden op dit moment niets liever willen dan terug naar normaal. Helaas laten de cijfers zien dat dit nog niet mogelijk is. Maar toch is er hoop in deze periode. Sunweb organiseert samen met Transavia een proefreis naar Rhodos. Deze test is een onderdeel van de proef van de overheid ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd hoe dit gaat zijn.

Proefreis naar Rhodos

12 april is het dan zo ver. 189 deelnemers krijgen de kans om deze test uit te voeren. Zij krijgen hierbij een all-inclusive proefreis naar Rhodos. Hier hangen wel een aantal duidelijke regels aan vast. Zo mag je het resort de gehele vakantie niet verlaten. Maar ja, je bent in ieder geval in het buitenland. Voor de rest krijg je dus wel het volledige vakantiegevoel. In het hotel zelf kom je waarschijnlijk ook meer personeel tegen dan gasten.

Doel van de Rhodos proefreis

Het doel van deze test is om nieuwe inzichten en data te krijgen over hoe mensen in deze periode toch veilig en verantwoord kunnen reizen. Want we missen het gevoel van vakantie allemaal. Er zit wel een procedure aan vast. Op het begin en op het einde worden alle deelnemers getest. Daarbij moeten zij zich aan de coronamaatregelen die op dat moment in Griekenland gelden, houden. Na terugkomst van deze vakantie, moet je tien dagen in quarantaine.

Testreis Rhodos
Photo by Charlie Marusiak on Unsplash

Oke ik wil meedoen

Voordat je mee mag met de testreis moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je tussen de achttien en de zeventig jaar zijn. Ook mag je niet uit een groep komen met hoge gezondheidsrisico’s. Ze nemen het dus heel serieus en willen zo min mogelijk risico lopen. Aanmelden voor de Rhodos proefreis kan vanaf woensdag 24 maart om 18:00. Check daarvoor de website van de Rijksoverheid.  

Natuurlijk kan dit nieuws een positief effect hebben, maar we moeten wel rekening houden met de dan geldende maatregelen. Mocht het zo zijn dat de besmettingen dan weer zo hoog oplopen dat er een strengere lockdown komt, kan de pilot niet doorgaan.

Na deze pilot volgen er nog proefreizen voor auto-, boot- trein- en busvakanties.

Meer weten over Griekenland? Klik dan hier.

EuropaGriekenlandNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.