Review: De Vassi skicollectie is het neusje van de zalm van Haglöfs

door

Fervente wintersporters weten als geen ander dat een skipak een van de meest essentiële items zijn op wintersportvakantie. Een skipak op een snowboard is vrijwel nooit ideaal, net zoals een gevoerde outfit op jouw toerski-avontuur. Of wat dacht je van een outfit zonder sneeuwvanger als je off-piste gaat? Maar nu hebben we weer een pareltje gevonden onder de wintersport-outfits, genaamd de Haglöfs Vassi-collectie. Voor zowel dames als heren bestaan er items in deze collectie en we namen ze beide volledig onder de loep.

De Vassi GTX collectie van Haglöfs

De Vassi collectie van Haglöfs is geïnspireerd door de iconische Vassitjåkka berg in het hoge noorden van Zweden, tegen de Noorse grens aan. Echt hoog kan je de drie toppen niet noemen, want tussen de grofweg 1350 en 1600 meter hoogte kan je in de Alpen al snel een sneeuwloos-landschap tegenkomen in de Alpen. In het Scandinavische noorden is dat echter anders. Daar is de Vassitjåkka een toevluchtsoord voor professionele skiers en berggidsen. En samen met topatleten, waaronder freeskiër Per Jonsson, is er een compromisloze freeski-collectie gemaakt, genaamd de Haglöfs Vassi collectie. En uiteraard is de collectie net zo extreem als de condities waarin deze topatleten zich bevinden. We kunnen wel stellen dat deze wintersportcollectie het neusje van de zalm van Haglöfs is.

Haglöfs Vassi collectie GTX Pro

De Haglöfs Vassi GTX Pro en Vassi Touring collectie

Bij het maken van de Haglöfs Vassi collectie werd er meteen rekening gehouden met de prioriteiten van de atleten. Prioriteiten zoals bewegingsvrijheid, ventilatie, bescherming tegen de weerselementen en bescherming tegen de overige elementen waren nummer één. Qua veiligheid zit er uiteraard een Recco-refelctor in en dankzij de Gore-Tex (Pro) membranen zal je niet snel voor verrassingen komen te staan. En uiteraard moest de Haglöfs Vassi collectie er ook stijlvol en clean uitzien.

De Vassi Touring GTX collectie

Toerskiërs en freeriders zijn helemaal klaar om het avontuur aan te gaan met de Haglöfs Vassi Touring GTX collectie. Dankzij de duurzame en hoogwaardige (Gore-Tex Active 30D) materialen ben je beschermd tegen weer en wind. En dankzij een verstelbare capuchon kan je deze zelfs over jouw helm heen doen. De snijdende wind en de diepe sneeuw maakt geen kans meer om je tegen te houden. Klim je omhoog met jouw toerski’s, dan kan je enkele ventilatieritsen openen om je lichaamstemperatuur wat extra af te koelen. In de broek ben je standaard voorzien van een soort van gamaschen, zodat er extra bescherming is tegen sneeuw en bijvoorbeeld stenen.

Vassi GTX Pro collectie

Ga je op een next-level avontuur en is de Haglöfs Vassi GTX touring-collectie net niet voldoende? Dan is er de Vassi GTX Pro collectie. De iets dikkere materialen (40D) is de perfecte match voor dagen in de poedersneeuw. Dankzij de meest toonaangevende Gore-Tex Pro ben je uitermate beschermd tegen weer, wind en poedersneeuw. Ook de ritsen zijn iets robuuster en kan je op diverse manieren de poedersneeuw buiten houden. Deze collectie is dan ook iets meer voor de freerider gemaakt, maar wel met de fanatieke skiër in het achterhoofd. Zo zit er uiteraard ook een skipas-zak in de linkerarm. De Vassi GTX Pro broek is een tuinbroek, zodat de sneeuw echt niet bij je lichaam of niet waterdichte materialen kan komen.

De perfecte tussenlaag

Uiteraard is de Haglöfs Vassi collectie gemaakt om in laagjes te dragen. Zo kan je je perfect wapenen tegen de weersomstandigheden. Soms volstaan weinig laagjes immer niet en moet je misschien wel naar vier of meerdere lagen. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens naar de L.I.M Z|T-series van Haglöfs. Wijzelf gingen in dit geval voor de L.I.M Down Jackets. Binnen de Vassi-collectie bestaan er overigens ook tussenlagen, zoals de Mid Hood van fleece.

De prijzen van de Haglöfs Vassi collectie

Je moet voor de crème de la crème van Haglöfs wel iets dieper in de buidel tasten. In ruil daarvoor krijg je wel een zeer duurzaam en tijdloze outfit. Voor de Vassi Touring GTX Jacket betaal je € 600, terwijl je voor de GTX Pro jacket € 750 betaalt. De broeken variëren tussen de € 500 en € 630.

HaglöfsReviewsTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel