Review: Leatherman Skeletool, de lichte en compacte multitool

door

Kaasblokjes snijden voor de wandellunch, de bindingen van je ski’s nog even aandraaien of een biertje openen bij zonsondergang. Een multitool komt altijd van pas. Toolexpert Leatherman biedt met de handige en stijlvolle Skeletool de perfecte tool voor elk outdooravontuur. Wat ons betreft de must-have voor iedere buitenliefhebber.

Uit deze onderdelen bestaat de Leatherman Skeletool

De Leatherman Skeletool bestaat uit zeven onderdelen die goed van pas komen tijdens je buitenavonturen. We zetten de onderdelen van deze veelzijdige 7-in-1-tool voor je op een rijtje: 

  • een roestvrijstalen half gekarteld mes van 6,6 centimeter
  • een gewone tang
  • een punttang
  • een draadschaar
  • een draadschaar voor hard metaal
  • een karabijnhaak die ook als flesopener gebruikt kan worden
  • een grote bit schroevendraaier

Alles binnen handbereik met jouw Leatherman Skeletool

Alle onderdelen zijn in te klappen tot een compacte tool die je veilig in je hand kunt houden. Het mes is met één hand te openen en hij vergrendelt zichzelf wanneer hij volledig uitgeklapt is. Zo minimaliseer je de kans dat je tijdens je ontspannen outdooravontuur de EHBO-set uit de tas moet halen. En uiteraard wil je zo’n handige tool natuurlijk niet verliezen. In het compacte design zit een afneembare pocketclip verwerkt, waarmee je hem aan je broeklus of rugzak hangt. Wist je dat je er ook eenvoudig een kroonkurk mee opent?

Gewicht en volume

De Leatherman Skeletool weegt slechts 142 gram en is daarmee voor een multitool aantrekkelijk licht. Hij ziet er niet voor niets uit als een skelet. De gaten in het skeletonized ontwerp zorgen dat er geen onnodig gewicht in de tool zit. Ingeklapt is de tool slechts tien centimeter lang en dus makkelijk in je broekzak, jaszak of een heupzakje van je backpack te bewaren. Het mes is gemaakt van relatief licht en duurzaam 420HC roestvrij staal.

Garantie

Leatherman neemt kwaliteit en een lange levensduur van haar producten erg serieus. Op alle producten van Leatherman heb je daarom 25 jaar garantie. De tool voelt zo stevig aan en zit zo goed in elkaar, dat we niet verwachten dat je deze garantieregeling nodig gaat hebben. En de kans is erg groot dat de Leatherman vér na de 25 jaar nog steeds niet kapot te krijgen is.

Kleuren

Klassiek zilverkleurig, opvallend groen of subtiel blauw: de Leatherman Skeletool is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Er zijn ook uitvoeringen met beige en/of zwart. De speciale topo-uitvoering is zwart met op het blad van het mes witte hoogtelijnen zoals je die op een kaart ziet.

Personaliseer jouw Leatherman Skeletool

Je Skeletool wordt nóg mooier als je hem personaliseert. Je kunt beide kanten van het mes laten bedrukken met een ontwerp naar keuze. Upload je eigen foto of logo of kies een bestand uit de bibliotheek. Wat dacht je van een zwarte outline van een hert, wolf, vis of hond bijvoorbeeld? Ook bedrukken met tekst en/of een zwart-doorzichtig patroon is mogelijk. De andere onderdelen van de tool kunnen zilverkleurig, groen, bruin, blauw of beige zijn. Op de handige personalisatiepagina zie je direct het resultaat. 

Tip: een gepersonaliseerde Leatherman Skeletool is een perfect cadeau voor een outdoorliefhebber.

Wat kost de Leatherman Skeletool?

De Leatherman Skeletool is verkrijgbaar voor € 99 op de website van Leatherman of bij bijvoorbeeld Bever. De prijs van een gepersonaliseerd ontwerp hangt af van hoeveel je op het mes wilt laten drukken. Hoe meer bedrukking je toevoegt, hoe hoger de prijs.

LeathermanReviewsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel