Rewild Our Seas is de nieuwe campagne van Talisker whisky & Parley

door

Uit een studie van Current Biology blijkt dat nog maar 13% van onze wereldzeeën als écht wild en onaangetast door de mens kan worden beschouwd. Een schokkende ontdekking, ondanks dat het natuurlijk geen nieuws is dat we niet super lekker bezig zijn met z’n allen. Gelukkig zetten Talisker en Parley zich met hun nieuwe ‘Rewild Our Seas’ campagne zich in voor de gezondheid van de oceanen. Nog vóór 2023 is het doel om zo’n 100 miljoen vierkante meter eco-marine gebied te beschermen. Te beginnen rondom het eiland ‘Skye’ in Schotland, waar de distilleerderij van Talisker al sinds 1830 gevestigd is.

Talisker whisky

Talisker ziet niet namelijk niet alleen het belang van het behoud van de wereldzeeën voor de mensheid, maar ook voor de eigenzinnige smaak van hun whisky. Al sinds jaar en dag zorgt de direct langs de kust gesitueerde distilleerderij voor een licht ziltige nasmaak. 

De kust rondom het eiland barst van het zeewier, dat de gezondheid van de oceaan reguleert. Het isoleert koolstofdioxide, huist mico-organisme en voedt organisme. Daarnaast reguleert zeewier de pH-waarde van het water. Essentieel dus voor de biodiversiteit én de smaak van bijvoorbeeld een Talisker Single Malt 10 Years Old.

Zeewier

We reden op uitnodiging van Talisker naar onze eigen kustlijn in Zeeland. De Oosterschelde zit namelijk vol met unieke wiersoorten, welke we gingen plukken en proeven. Professioneel zeewierboer Jan levert aan vele restaurants, waaronder Pure C, waar Syrco Bakker chef is. Toevallig was het ook Syrco die ons zelf geplukte zeewier kwam ophalen om er vervolgens in de avond een sterrenmaaltijd van te bereiden. 

En het is waar wat ze zeggen: de whisky van Talisker gaat ontzettend goed met rokerige maaltijden of zeevruchten zoals oesters. Helemaal als Syrco ze klaarmaakt. 

Talisker whisky adventures Syrco Bakker

Gouden Groen partnership

De partnership tussen Talisker en Parley is een mooie stap om problemen van wereldbelang aan te pakken. Ze pakken dit aan door samenwerkingen op te zetten met lokale non-profitorganisaties en wereldwijd steun te bieden aan het onderzoeken en beschermen van onze oceanen. Ze organiseren expedities over de hele wereld om innovatief onderzoek uit te voeren om meer te weten te komen over de ecosystemen onderwater. En introduceren commerciële initiatieven, waaronder retail promoties om aanvullende financiering op te halen voor toekomstige projecten.

Wat ons betreft een sterk staaltje maatschappelijk ondernemen met het juiste doel. Het herstel van onze zeeën en het behoud van de heerlijke unieke smaak van Talisker’s favoriete whisky’s.

Duurzaam levenNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.