Credits: Turismo de Tenerife

Waar is het warm in oktober?

door


De zomer is nog maar net voorbij in Nederland, maar we kunnen ons helemaal voorstellen dat je de zon en de heerlijke temperaturen nu al mist. In onze buurlanden is het niet veel warmer momenteel, maar toch zijn er best wel wat antwoorden te vinden op jouw vraag: waar is het warm in oktober? Natuurlijk heb je opties aan de andere kant van de evenaar, maar ook binnen Europa kun je deze maand nog prima terecht voor een portie zon. We zetten een paar mooie (outdoor) bestemmingen voor je op een rij.

Hier is het warm in oktober

Voor Europese zon in oktober moeten we wel wat zuidelijker reizen. Dat betekent ook dat je wel wat kilometers moet afleggen. Daar kun je natuurlijk uitgebreid de tijd voor nemen en bijvoorbeeld een roadtrip naar Griekenland maken. Zeker als je een campertje en de tijd hebt, is dat een heerlijk plan. Kun je maar een paar dagen weg en wil je vooral snel op je vakantiebestemming zijn? Reserveer dan maar vast je plekje op parking Schiphol. Want deze bestemmingen zijn in ieder geval allemaal per vliegtuig te bereiken. Dus wil jij er lekker warm bijzitten in oktober? Hier moet je zijn:

Outdoor Tenerife

Tenerife is één van de Canarische Eilanden. Die eilanden zijn onderdeel van Spanje, maar ze liggen eigenlijk meer ter hoogte van Afrika. Sterker nog, ze liggen zelfs ten westen van Marokko, nog onder de plaatsen Marrakesh en Agadir. Het is 4,5 uur vliegen, maar dat heb je wel een lekkere portie oktoberzon te pakken. Zelfs in de winter is het hier gemiddeld nog 20 graden. Je kunt je dus vast voorstellen dat het in oktober nog lekker warm is. En het leuke is dat er super veel outdoor activiteiten te doen zijn. Het eiland is perfect voor hiken en biken, maar natuurlijk ook voor allerlei watersporten.

Stedentrip Lissabon

Wil je op stedentrip in Europa? Dan is dit de perfecte optie in oktober. Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Gelegen aan de Atlantische Oceaan, kent het een maritiem klimaat. In oktober is het er zo’n 23-25 graden. En laat dat nou een perfecte temperatuur zijn om de stad te ontdekken. Wij raden aan om daar zeker een paar dagen voor uit te trekken, want er is genoeg te doen en te zien in ‘Lisboa’. Ga lekker op ‘urban hike’ door de stad, want dan zie je toch het meeste. Van street art tot prachtige architectuur, hippe wijkjes en het luisteren naar de fado. Die laatste is de echte Portugese muziek. Een feest om te horen als je door de stad loopt. Ook leuk: het is maar 30 minuten rijden naar het strand.

Roadtrip Griekenland

Dit is hét avontuur voor wie met de auto of camper op reis gaat. Je rijdt vanuit Nederland naar Slovenië en Servië om vervolgens in Griekenland uit te komen. In een goede twee weken doorkruis je vervolgens het zonnige Griekenland. Daarbij zit je natuurlijk niet alleen in de auto. In Griekenland kun je namelijk je outdoor hart perfect ophalen. De natuur is ervoor gemaakt om eropuit te trekken. Heb je genoeg gezien van Griekenland? Rijd dan vervolgens via Italië, Zwitersland of Oostenrijk en Duitsland weer naar huis. Bij deze roadtrip door Griekenland is succes gegarandeerd. En blijkt het toch opeens wat minder warm te zijn in oktober in Griekenland, dan pas je de route gewoon aan en rijd je ergens anders naartoe.

EuropaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel