25 jaar The North Face Nuptse

door

Ben je bekend met The North Face Nuptse Jacket? De Nuptse was om twee redenen befaamd; hij hield je warm tijdens extreme tochten en hij werd opgepikt in het straatbeeld van de grotere metropolen van de wereld, zoals New York en Londen. The North Face Nuptse vond zijn oorsprong in 1992. Vernoemd naar de berg naast de Mount Everest en betekent in het Tibetaans; ‘westelijke top’. De Nuptse was de eerste jas met een ‘baffle-design’, gemaakt om warmte vast te houden. Niet gek dat hij daardoor één van de meest gewilde jassen ter wereld werd. Een icoon in het straatbeeld en daarnaast extreem nuttig in koude basecamps, waaronder die in de Himalaya.

The North Face Nuptse 25 jaar

De Nuptse bestaat nu ruim 25 jaar. En dat is reden genoeg om het te vieren. The North Face introduceerde daarom een collectie van exacte replica’s van de iconische Nuptse. Uiteraard als jas en als bodywarmer in de felle kleuren blauw, geel en rood. Hij is nog even licht als altijd, want in de bergen geldt; travel light.

Nuptse fans

The North Face Nuptse fans zijn over heel de wereld te vinden. En ter ere van het 25-jarig bestaan, heeft The North Face fans over de gehele wereld gevraagd wat de Nuptse voor ze betekent. Een bescheiden bergjacket werd al snel een icoon. Voor ruim €200 is hij van jou. Ben er snel bij, want hij is maar gelimiteerd beschikbaar. Check de video hier:
https://www.youtube.com/watch?v=-Bmz-Py8_Y4&feature=youtu.be

KledingThe North FaceTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.