4x Outdoor sportactiviteiten in Algarve

door

Houd jij van outdoor sport en wil je dat een keer ergens anders beleven dan in Nederland? Boek dan snel jouw trip naar de Portugese Algarve. De komende weken staan er namelijk weer wat toffe sportevents op de planning. Met fietsen, wandelen, zeilen en trailrunnen is er voor iedereen wat wils. Dit zijn onze tips voor februari, maart en april 2022.

De leukste sportevenementen in de Algarve

Nautische evenementen

We beginnen met een tweetal activiteiten op het water. Allereerst het Europees kampioenschap Raceboard dat van 18 tot 23 februari in Vilamoura is. Daarnaast vindt ook het Internationale Carnaval Zeil Toernooi plaats. Dit is het grootste lichte zeilevenement van Portugal en vindt plaats van 26 tot 28 februari. Ook vindt de GC32 Lagos Cup en het GC32 Wereldkampioenschap plaats in Lagos.

Amandelbloesemcross

Op 27 februari vindt de Amandelbloesemcross plaats, het evenement voor mensen die van trailrunning houden. De 45e editie vindt plaats wanneer de amandelbomen in bloei zijn. De romantische aanblik van het toch al zo indrukwekkende uitzicht, wordt compleet gemaakt met één van de meest iconische atletiekevenementen van Portugal. Het cross-country event vindt plaats tijdens het World Athletics Cross Country Gold Level Circuit in Albufeira.

Algarve Bike Challenge

Helemaal fan van mountainbiken? Dan is de Algarve Bike Challenge iets voor jou. Van 4 tot 6 maart verplaatsen de deelnemers zich in drie verschillende etappes door heuvels en valleien, met af en toe een beklimming. De drie etappes beginnen en eindigen in Tavira.

Credit: Visit Algarve

Ameixial Wandelfestival

Als je meer van wandelen houd, dan snappen we dat helemaal. Het Ameixial Wandelfestival vindt plaats van 23-25 april en telt tientallen wandelingen en andere activitieiten om de natuur in Ameixial te bewonderen. In de drie dagen van het wandelfestival geniet je van de natuurlijke rijkdom van de Serra do Caldeirão en maak je kennis met lokale gebruiken.

Credit: Visit Algarve

ActiviteitEuropaPortugalTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.