5 natuur Airbnb’s die midden in de wildernis liggen

door


Steeds vaker als we op reis gaan zijn we ook op zoek naar bijzondere accommodaties om te overnachten. Het liefst bevindt deze accommodatie zich midden in de natuur en geniet je wel van comfort. Wij ontdekten dat Airbnb veel van deze paradijzen aanbiedt! Van een uitkijktoren midden in het bos tot een transparante skylodge die aan een berg hangt, dit zijn vijf natuur Airbnb’s voor de echte avonturiers onder ons.

Vijf natuur Airbnb’s in the middle of nowhere

Costa Rica – Boomhut

Wanneer je aan Costa Rica denkt, denk je waarschijnlijk aan jungle en de luiaard! Laat deze boomhut nu midden in de jungle liggen en wel in het dorp Cooper. Cooper ligt op 45 minuten afstand van La Fortuna, Costa Rica. Waar je kunt raften, zeker doen, en de vulkaan El Arenal kunt beklimmen, ook zeker doen.

Je rijdt in drie uur tijd van de luchthaven naar deze boomhut. De weg loopt door bergachtige nevelwouden, wat prachtig is bij daglicht. Dit kan echter ’s nachts het zicht erg belemmeren. Daarom raden hosts Kathy & Bernie aan om een 4×4 te huren en bij daglicht de tocht naar Cooper af te leggen.

En dit is het helemaal waard! Vanuit de boomhut spot je diverse dieren als toekans, ara’s, kolibries, nieuwsgierige apen en uiteraard: de luiaard. Bij de boomhut zit een keuken waar je je eigen ontbijt kunt klaarmaken. Mis je iets? Dan kunnen Kathy & Bernie een lokale cateraar bellen die je maaltijd komen brengen. Wie had dat gedacht? Luxe middenin de jungle, Only in Costa Rica. Je moet echter geen hoogtevrees hebben. ’s Nachts kan de boomhut wiebelen door de wind…

Goed, wanneer je wakker en wel bent wil je er natuurlijk op uit trekken. Rondom de Airbnb ligt een regenwoud waar je waanzinnig kunt hiken.  Sluit de dag af in een van de natuurlijke warmwaterbronnen. De perfecte combinatie tussen natuur en luxe!

Oregon– Uitkijktoren

Wanneer er in de omliggende omgeving geen benzinepomp of supermarkt te bekennen is dan weet je het: er staat je een avontuur te wachten! Tiller, Oregon, ligt aan het einde van Umpqua National Forest, een bos van 983,129 hectare. In het bos vind je ook een prachtig meer, met wel 18 vissoorten zoals de zeekraalforel en Coho-zalm. Wanneer je een korte hike door het bos aflegt bereik je de waanzinnige waterval, die meer dan 18 meter hoog is.

Terug naar dit pareltje uit de natuur Airbnb’s. Een uitkijktoren van zo’n 12 meter hoog. De toren biedt slaapplek voor vier gasten en je hebt er geen internet en je telefoon heeft hier geen bereik. Er is wel elektriciteit en een fijne slaapplek. Tevens staat er nabij de toren een houten jacuzzi, heerlijk! Vanaf de uitkijktoren heb je niet alleen een onwijs mooi uitzicht op het bos maar spot je ’s avonds ook duizenden sterren!

Sta op, met de geluiden van de natuur, vang je eigen vis en maak deze klaar op de BBQ.

Pas onderweg wel op: wilde dieren lopen hier vrij rond. Waar moet je dan aan denken? Nou beren, poema’s, prairiewolven, stinkdieren en herten. Jij was in voor een avontuur toch?

Hawaï – bamboehuis

Hiken naar een accommodatie, dat klinkt heftig! Maar daarvoor word je wel beloond en wel met dit prachtige, afgelegen bamboehuis in Hawaï.

Je kunt het huis alleen betreden door een touwladder te beklimmen.  Eenmaal boven, vanuit het huis dat ongeveer even hoog als de bomen is, heb je een 360° graden uitzicht op de jungle.

Natuur Airbnb's binnen

En midden in de jungle slapen komt met een orkest aan geluiden die je ’s nachts kunt verwachten. Je wordt toegezongen door het getjilp van coqui kikkers, gegrom en gekrijs van wilde zwijnen en vallende vruchten. En als je dan toch niet kunt slapen, waarom niet de verrekijker pakken en kijken of je een glimp van de dieren kunt opvangen?

Natuur Airbnb's jungle

De Airbnb ligt ook op korte afstand van het natuurgebied Pu’u Maka’ala.  Dit reservaat beschermt 18.730 hectare aan weelderig regenwoud. Er staan boomvarens van wel zes meter hoog. Door het reservaat lopen twee paden. Deze paden brengen je diep in het dichtbegroeide regenwoud. En hoe verder je komt des te minder zonlicht er door de  begroeiing kan schijnen.

Peru – Skylodge

Natuur Airbnb's Skylodge

Hoogtevrees? Sla dan deze uit het natuur Airbnb’s lijstje maar over… In deze transparante skylodge hang je letterlijk aan de rand van een berg in de Heilige Vallei van Peru.

Ook de weg naar de skylodge is een uitdaging. Je moet of 400 meter de berg  beklimmen of een zipline parcour afleggen.

Natuur Airbnb's Peru

Naast avontuurlijk slapen biedt de locatie, Urubamba, ook veel mogelijkheden. Zo liggen de Maya ruïnes, met als hoogtepunt Machu Picchu nabij evenals het met sneeuw bedekte gebergte Chicón en de Urubamba rivier. De kronkelingen en smalle kloven in de rivier maken de rivier perfect voor raften! Verder kun je er goed hiken, paardrijden en mountainbiken.

Avonturen genoeg om je vakantie mee te vullen en waar je ook heen gaat vind je een fantastisch uitzicht.

Californië – Off-grid huis

Dit glazen off-grid huis is gelegen in een ongerepte afgelegen vallei in de California High Desert. Beter bekend als de Mojave woestijn. Zonnepanelen op het huis zorgen voor energie en warm water. Vanuit elke kamer heb je een waanzinnig uitzicht op de woestijn en er is, expres, geen Wi-Fi en geen tv zodat je optimaal kunt genieten van de omliggende ruige natuur.

De woestijn heeft een oppervlakte van 57.000 km² en je vindt er zo’n 2000 verschillende soorten dieren en planten. Ook vind je er verschillende Ghost Towns, die zeker een bezoek waard zijn en prachtige oases, waaronder: Ash Meadows. Ash Meadows is de grootste oase en is werkelijk waar prachtig. Geniet van het kristalheldere water en spot honderden vissen die enkel hier voorkomen.

Aan het einde van de dag kom je terug in jouw off-grid huis met een uitzicht op een heldere sterrenhemel, waar je uren naar kunt turen. Life is good!

 

AccommodatiesMidden- en Zuid-AmerikaNoord-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.