5 spectaculaire nationale parken in de buurt van Las Vegas

door

Spectaculair, groots, prachtig, veel en bekend: dat zijn de nationale parken in Noord-Amerika. Las Vegas is als stad al de moeite waard om te bezoeken natuurlijk en door de vele prachtige parken in de directe omgeving biedt deze bestemming een totaalpakket aan bezienswaardigheden voor een onvergetelijke reis. Je vindt in Zuid-Nevada prachtige canyons, meren, wildlife, trails en bergen. Voor wie binnenkort een avontuurlijke reis heeft gepland naar het Westen van Amerika, presenteren wij de top 5 nationale parken in de buurt van Las Vegas!

De top 5 nationale parken in de buurt van Las Vegas

Hoover Dam

Deze 221 meter hoge stuwdam is te vinden op nog geen uur afstand van Las Vegas. Wist je dat de Hoover Dam een hele belangrijke rol speelt in de geschiedenis van Las Vegas? Tijdens de bouw van de Hoover Dam trokken vele duizenden arbeiders, die betrokken waren bij de bouw van de Hoover Dam, in het weekend naar Las Vegas voor het vertier daar, dit zorgde voor een grote groei van de stad. Terug naar de Hoover Dam…vanaf de brug heb je een spectaculair uitzicht over Lake Mead. Ook kun je een kijkje nemen in de dam via de inspectietunnel of neem een tour door de energiecentrale. Hier ga je met een lift 150 meter naar beneden om de generatoren aan de basis van de dam te bezichtigen. En omdat de Hoover Dam op de grens ligt tussen twee Amerikaanse staten, wandel je zo vanaf Nevada naar Arizona!

Hoover Dam

Grand Canyon National Park

Eén van de bekendste parken in de buurt van Las Vegas vanwege zijn beroemde diepe kliffen en rode rotsformaties. Perfect te combineren met een rondreis, want dit park ligt slechts vijf uur rijden van Las Vegas. Het park biedt waanzinnige hikes voor ervaren wandelaars. Zo kan je de tocht naar de bodem van de Canyon en weer omhoog maken. Tijdens deze route van 15 kilometer ga je maar liefst 1100 meter naar beneden en weer naar boven. Voor de minder ervaren wandelaar is er genoeg keus aan kortere routes. Of bewandel de Grand Canyon Skywalk, een zwevend glazen platform 300 à 400 meter boven de bodem van de Grand Canyon voor de mooiste vakantiefoto’s.

nationale parken in de buurt van Las Vegas Grand Canyon

Red Rock Canyon National Conservation Area

Voor wie het niet ziet zitten om uren onderweg te zijn, maar wel een glimp van de Canyons wil opvangen is Red Rock een perfecte optie. Op nog geen uur rijden van Las Vegas is het goed te doen als dagtrip. Heb je de tijd? Dan is een nachtje kamperen in dit gebied een goeie activiteit om iets meer van de omgeving te verkennen. De trails variëren in lengte tussen één en negen kilometer. Tip: neem een brochure mee bij de ingang van het park. Hierin vind je namelijk de 19 verschillende wandelroutes met alle informatie over de lengte, het hoogteverschil en de moeilijkheidsgraad.

nationale parken in de buurt van Las Vegas Red Rock

Bryce Canyon National Park

Het Bryce Canyon National park is erg geliefd bij wandelaars door de vele wandeltochten in verschillende moeilijkheidsgraden. Iedere tocht belooft echter adembenemend mooie uitzichten op  grote aantallen ‘hoodoos’, een vorm van aardpiramides. Een combinatie van de Navajo Loop Trail, de Queens Garden Trail en de Rim Trail garandeert een mooie wandelroute van ongeveer vijf kilometer. Voor de ervaren wandelaar is een wandeling naar Fairyland Point van bijna 13 kilometer ook een must-do. Vanaf dit uitkijkpunt heb je zicht op het prachtige amfitheater, de Fairyland Canyon en kun je de hoodoos van dichtbij bekijken.

nationale parken in de buurt van Las Vegas Bryce CanyonValley of Fire State Park

Valley of Fire is het oudste en grootste state park van Nevada. Versteende bomen en Indiaanse rotstekeningen geven een kijkje in de geschiedenis van het nationale park. Voor de complete ervaring kun je zelfs kamperen in het gebied dat al te bereiken is binnen één uur vanaf Las Vegas. Een korte maar bijzondere wandeling van anderhalve kilometer is de ‘Fire Wave’. Hier loop je richting een prachtige gekleurde golving in de aardkorst die, je raadt het al, doet denken aan vuur.

Nationale ParkenNatuurgebiedenNoord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.