Zomerse outdoor activiteiten bij ANWB In het Wild

door

Zomer 2020 in Nederland saai? Zeker niet! Door heel het land wordt van alles georganiseerd. Vooral in de buitenlucht is van alles te doen. Van originele terrassen tot de tofste outdoor activiteiten. Vooral die laatste categorie vinden wij natuurlijk interessant. Daarom werden we ook zo blij toen we lazen dat ANWB deze zomer iedere derde zaterdag van de maand een gaaf programma brengt, dat ook nog eens rekening houdt met de huidige Corona maatregelen. Onder de noemer ‘In het Wild‘ nemen ze je mee de natuur in en laten ze zien dat de Nederlandse natuur prachtig is. We vertellen hieronder meer over de verschillende activiteiten, die plaatsvinden op unieke locaties in de natuur. Voor die activiteiten moet je overigens wel een kaartje kopen van 10 euro per persoon, maar dat geld wordt vervolgens gedoneerd aan een lokale natuurorganisatie. Worden wij extra blij van.

De Buiten Bios

Film kijken in de buitenlucht is niets nieuws onder de zon (of eigenlijk ‘de sterrenhemel’). Maar een avondje naar de leukste natuurfilms kijken terwijl je midden in het bos bent, dat is natuurlijk wel net even iets anders. Denk je nu ‘verstoort dat niet het hele nachtleven in het bos?’ Dan is het antwoord ‘nee’. Om de rust en stilte te waarborgen, krijgt iedereen een Silent Disco koptelefoon op. Is meteen het geluid bij de film goed geregeld. De Buiten Bios vindt plaats op de derde zondag van augustus.

Koppeldropping

Ben jij wel in voor een tof avontuur? Trommel dan je partner, broer/zus, opa/oma, kind of vriend(in) op en reserveer de derde zaterdag van september in je agenda. Tijdens de ANWB-koppeldropping worden koppels gedropt in een bos. Aan de hand van aanwijzingen moeten jullie zelf de route terug zien te vinden. Er is ruimte voor 25 koppels, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Het Nachtcollege

18 juli stond de eerste activiteit op het programma; het Nachtcollege. Daarbij werden bezoekers getrakteerd op de mooiste verhalen over de Nederlandse natuur. De zintuigen werden daarbij volop geprikkeld. Luisteren, kijken, maar ook voelen en proeven kwamen aan bod. Er werd verteld over het wild dat in de Nederlandse natuur leeft en welke je daarvan kunt spotten in Natuurgebied Vechtdal. Daarnaast nam een sterrenkundige de bezoekers mee het heelal in en er was een sessie over vleermuizen. Natuurlijk werd er ook gedacht aan de inwendige mens. De opbrengst van het Nachtcollega kwam volledig ten goede aan Stichting LandschappenNL.

De rijdende winkel

ANWB blijft natuurlijk een winkel waar je handige outdoor spullen kunt kopen. Tijdens de diverse evenementen zijn ze dan ook aanwezig met diverse nuttige items. In een speciale rijdende winkel, in de vorm van een oude bankbus uit 1970, kun je bijvoorbeeld een stappenteller, hoofdlampje en goede wandelsokken kopen.

EntertainmentEventkalenderNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.