Banff 2021 - Charge 2

Thuis op de buis: Banff Mountain Film Festival 2021

door


Bergliefhebbers opgelet! Het Banff Mountain Film Festival 2021 brengt weer weer een speciale selectie films naar je toe. Dit jaar niet in theaterzalen, maar gewoon thuis op de buis. Dit jaar is het nóg specialer dan vorige edities. Voor het eerst bieden ze niet één, maar vier digitale programma’s aan, waaronder drie specials. Naast het traditionele Banff programma, kun je genieten van The Snow Show, de Running Special en de Himalaya Special. Op 10 maart zijn ze al live gegaan, maar wij zetten nog even wat bijzonderheden van dit heerlijke filmfestival voor je op een rijtje.

We mogen 2 gratis thuis-tickets weggeven voor het Banff Mountain Film Festival 2021. Houd onze Facebookpagina in de gaten en doe mee! Wie weet zit jij binnenkort helemaal gratis in de bergsferen, maar dan thuis op de bank.
Banff Mountain Film Festival 2021
Banff Mountain Film Festival 2021

Outdoor Cinema

Net als vorig jaar komt Banff Mountain Film Festival 2021 bij je thuis. Via Outdoor Cinema stream je de meest gave films, gemaakt in de natuur, on demand. We kunnen in deze tijden niet bij elkaar komen om van een outdoor festival te genieten en we kunnen niet reizen. Daarom is dit een perfecte oplossing om ons toch nog te kunnen verbazen over de schoonheden van de bergen.

Op het platform Outdoor Cinema kun je kijken naar outdoor-, avonturen- en wildlife-films. Zo kun je veilig thuisblijven en toch nog wat meepikken van het Banff Mountain Film Festival. Het is wel de bedoeling dat je een ticket koopt, maar dit kan gemakkelijk via de site van Banff of van Outdoor Cinema. Je kunt kiezen voor een ticket voor een van de programma’s, maar ook voor een bundel van de vier. Dan gaan wij nog wat verder in op het programma en de films waarvan je kunt genieten.

Banff Mountain Film Festival 2021
Banff 2021 – The Legend Of Tommy G

Het traditionele Banff Programma

Uiteraard kun je ook dit jaar de keuze maken om voor het traditionele Banff Programma te gaan. Dit programma biedt je gave berg- en avonturenfilms met betrekking tot het Banff Mountain Film Festival. Verschillende onderwerpen die aan bod komen zijn klimmen, mountainbiken en wintersporten. Hieronder geven wij per film wat meer uitleg, zodat jij een goede keuze kunt maken.

K2: The Impossible Descent – In deze documentaire zie je hoe de Poolse ski-bergbeklimmer Andrzej Bargiel met behulp van zijn broer Bartek, een ervaren dronepiloot, als eerste persoon de 8611 meter hoge K2 naar beneden afdaalt op de ski’s. Bekijk de gave beelden en verwonder je over de fantastische acties van Andrzej Bargiel.

Ten Thousand Bolts – Deze film is een prachtig portret van de zelfbenoemde hippie en meester-klimmer Toni Arbones. Arbones is erin geslaagd in de afgelopen 30 jaar zo’n duizend routes uit te zetten in het Siurana klimgebied, gelegen in Catalaans Spanje. Toni Arbones blijft maar doorgaan met het boren van nieuwe en beruchte moeilijke routes, die andere klimmers weer kunnen ervaren en waarderen. Een fantastische film is gegarandeerd.

The Legend Of Tommy G – Niet alleen de naam zelf klinkt al ontzettend gaaf, ook deze MTB short is fascinerend. Het vertelt het verhaal van de Belgische pro-biker Tommy G. Hij beweert een mysterieuze, geheime plek gevonden te hebben. Dit zorgt voor een unieke mountainbikefilm met een interessante achtergrond, creatief camerawerk en af en toe wat komedie. Het zal je in ieder geval zeker niet teleurstellen.

Charge 2 – Zoals al eerder gezegd is dit een vervolg op de hitfilm van vorig jaar. In deze editie verkennen vijf freeskiërs en een dronepiloot British Columbia voor een tweede keer. De film bevat fantastische beelden, mede door GoPro’s en drones. Dit zorgt ervoor dat je de gave trucjes van de skiërs goed kunt zien en dat je een prachtig beeld krijgt van de Monashee Mountains.

Banff Mountain Film Festival 2021
Banff 2021 – The Impossible Descent

De specials van het Banff Mountain Film Festival 2021

The Snow Show – Hét programma voor sneeuwliefhebbers. The Snow Show is gewijd aan skiën en snowboarden wat een garantie is voor fantastische beelden. Je kunt kijken naar geweldige drone-beelden in de Alpen, een reis met de Trans Siberische Spoorlijn én een ode aan de stoeltjeslift. Deze ongewone ode is voor de meest meedogenloze helper van onze skigebieden.

Banff 2021 – Snow Show

Running Special – Van deze vier films krijg je spontaan zin om te gaan hardlopen. Dit is dan ook het ultieme programma voor de hardlopers onder ons. De Running Special bevat vier documentaires over hardlopen. De onderwerpen gaan over het breken van snelheidsrecords, het vinden van je ritme en het behouden van je uithoudingsvermogen. Dit laatste onderwerp komt vooral naar voren in de fantastische documentaire Running the Roof. Ben je nog niet zo’n fan van hardlopen? Dan ben je dat na het zien van deze special waarschijnlijk wel.

Banff 2021 – Running Special

Himalaya Special – Bij het Banff Mountain Film Festival kan een special over de Himalaya natuurlijk niet ontbreken. In deze special maak je kennis met een alpinist die probeert het best bewaarde geheim van de Mount Everest te onthullen: The Ghosts Above. Ook volg je een gewone piano vanuit Engeland naar een hele gave bestemming bij Piano naar Zanskar. Alpinisme, trekking en mountainbiken komen allemaal voorbij in deze fascinerende special.

Banff 2021 – Himalaya Special

EntertainmentEventkalenderTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.