Dit zijn de best gelezen artikelen van 2022

door

2022 was wederom een speciaal jaar voor The Hike. Sinds we zijn gestart in 2016, zien we ieder jaar een mooie groei van het aantal lezers dat we bereiken, partners waar we mee mogen samenwerken en outdoor reizen die we maken. Het jaar 2022 overtrof daarin alle voorgaande jaren. Veel mensen hebben afgelopen jaren ontdekt hoe fijn het is om buiten en actief bezig te zijn. De grenzen gingen weer open en we ontdekten samen vele mooie, nieuwe plekjes. Ook The Hike werd in 2022 meer dan ooit bezocht en dat hebben we mede te danken aan jou! Tijd om terug te blikken op de artikelen die het meeste aandacht trokken. Dit is onze top 10 best gelezen artikelen van 2022.

De top 10 best gelezen artikelen van 2022

Net zoals bij Oud&Nieuw, tellen we ook in deze lijst af van 10 naar 1. Komt ‘ie:

#10 Vakantie in Opper Oostenrijk met kinderen

Een actieve vakantie met een kind is sinds kort ook een nieuwe show voor onszelf. Je ziet zo vaak van die leuke foto’s met daarop heerlijk zongebruinde huidjes en blije gezichten van families die herinneringen maken voor het leven. Een ideaalplaatje waar je zelf wellicht ook naar op zoek bent? Na onze zomervakantie in Opper Oostenrijk kunnen wij je zeggen dat het mogelijk is. Je moet alleen wel even weten hoe, wat, waar, wanneer en waarom je een bestemming wel of niet moet kiezen. Daarom hebben wij de leukste plekjes voor een vakantie met kinderen in Opper Oostenrijk voor je op een rij gezet.

#9 De lekkerste Dutch Oven recepten

Het is niet voor het eerst dat dit artikel in onze top 10 van best gelezen artikelen staat. Sterker nog: vorig jaar stond dit artikel ook op plaats #9. Blijkbaar is koken op een kampvuurtje onverminderd populair onder onze lezers en dat snappen wij wel. Koken met een Dutch Oven is leuk, uitdagend en het resultaat is eigenlijk altijd lekker. Al moet je natuurlijk wel de juiste recepten hebben. En dat is precies de reden dat dit artikel met de 15 lekkerste Dutch Oven recepten zo goed gelezen wordt.

Dutch Oven kopen

#8 Bretagne; een zee aan natuur

Het was misschien wel een van onze meest verrassende reizen dit jaar; ons bezoek aan Bretagne. Het schiereiland in het meest westelijke punt van Frankrijk stal ons hart met haar prachtige kustlijn, de vele baaitjes en natuurlijk de GR34. We ontdekten dat de zee en Bretagne onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maar kwamen er daarnaast ook achter dat Bretagne een verrassend groene bestemming is. Van moerrassen tot bossen en weilanden. In dit artikel over Bretagne; een zee aan natuur beschrijven we een aantal mooie stukjes natuurschoon die meer dan één lezer graag een keer ontdekt.

bretagne kust ile de brehat

#7 Wat is hiken, wandelen of een trekking en wat is het verschil?

Ook dit artikel staat al meerdere jaren in onze top 10 van best gelezen artikelen. Het is blijkbaar toch een vraag die bij velen leeft. Wat is nou precies dat verschil tussen hiken, wandelen en een trekking? De overeenkomsten zijn in ieder geval duidelijk: de activiteiten vinden buiten plaats en daarbij loop je van A naar B. Alleen de manier waarop je dat doet, dat verschilt dus wel degelijk van elkaar. Dat is wat we beschrijven in het artikel.

Wat is hiken-Wandeling van trein naar Oeschinensee

#6 6x een ANWB camping die jij wilt bezoeken

Een lijstje van zes op nummer zes, dat moest vast zo zijn. In dit overzicht vind je dus zes keer een ANWBcamping in Europa die wij van harte aanbevelen. Daarnaast hebben we nog een aantal super handige tips voor het zoeken van een ANWBcamping voor je op een rij gezet, plus daarbij antwoorden op de meest gestelde vragen. Hoef jij niet meer al die honderden websites door te spitten naar de ideale camping. Het bleek ideale input voor kampeerders in 2022, maar deze info is natuurlijk ook nog hartstikke handig voor 2023.

ANWB camping
Credits: Le Tan – Unsplash

#5 Wildkamperen in Europa

Van kamperen op de camping naar kamperen in de vrije natuur. We merken dat het steeds populairder wordt; wildkamperen. In Amerika is het al lang de normaalste zaak van de wereld en ook in de Scandinavische landen wordt het volop gedaan. Maar nu zien we de populariteit ook groeien in steeds meer andere Europese landen. Het lastige bij dit onderwerp, is dat het niet altijd even duidelijk is waar het wildkamperen nou wel en waar het niet mag. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt van waar je mag wildkamperen in Europa.

Wildkamperen in Europa Scandinavië
Credits: Patrick Hendry – Unsplash

#4 Hoe kies je het juiste klimtouw?

De naam zegt het eigenlijk al: een klimtouw is een touw. Een touw dat je gebruikt om te klimmen natuurlijk. Sport-, rots- of ijsklimmen bijvoorbeeld. Toch gebruik je een klimtouw ook in andere situaties. Bijvoorbeeld om je aan elkaar te zekeren tijdens een gletsjertocht. Waar je het touw ook voor gebruikt, het is belangrijk dat je het touw kiest dat bij jouw activiteit past. Dat komt vrij nauw. Je leven hangt immers aan deze draad vast. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat zoveel lezers zich vooraf verdiepen in de mogelijkheden en tips zoeken voor het kiezen van het juiste klimtouw.

Klimtouw tochten
Credits: Sylvain Mauroux – Unsplash

#3 De beste fietsroutes van Tenerife op een rij

Tenerife is Spaans eiland waar je van alles kunt doen. Natuurlijk kun je er lekker ontspannen tijdens je zonvakantie, maar eigenlijk is dat zonde. Tenerife is namelijk dé perfecte bestemming voor een breed scala aan outdoor activiteiten. Vanwege het goede klimaat, de afwisselende natuur en flinke hoogteverschillen, komen er ook veel topsporters trainen op Tenerife. Vooral fietsers weten het eiland meer dan goed te vinden. Over het hele eiland verspreid vind je de mooiste routes. Routes waarbij je zowel kunt genieten van de omgeving als routes waarbij het gewoonweg afzien is. We hebben onze favoriete fietsroutes op Tenerife in dit artikel op een rij gezet.

Credits: Turismo de Tenerife

#2 Het beste push up schema

Ook vanuit huis wordt er blijkbaar massaal gezorgd voor een fit lichaam. Jezelf opdrukken door middel van de push up is een ideale oefening, omdat je deze overal kunt uitvoeren. Je hebt er geen materialen voor nodig en je traint toch je hele lichaam. Wil jij ook beter worden in de push up? We geven je tips over hoe je deze oefening het beste kunt uitvoeren. Maar waar dit artikel vooral voor wordt gelezen, is ons handige push up schema waarbij jij in 24 weken maar liefst 60 push ups achter elkaar kunt doen.

Man doet push up met een schema opdrukken
Credits: Sam Owoyemi – Unsplash

#1 Aan welke kant van de weg moet je lopen als wandelaar

Verreweg met stip op #1 staat dit artikel dat ruim 70.000 keer werd gelezen. Op onze socials riep het verhitte discussies op, waarbij de emoties hoog opliepen. Blijkbaar heeft iedereen een eigen antwoord op de vraag ‘Aan welke kant van de weg moet je lopen als wandelaar‘? Wij weten inmiddels het enige echte juiste antwoord te geven. We zijn benieuwd of dat overeen komt met jouw eigen antwoord op deze vraag.

welke kant van de weg lopen header
Credits: Annie Niemaszyk – Unsplash

NieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel