Winkelen op afspraak met een Buitenexpert is de perfecte voorbereiding van elke reis

door

Heb jij een prangende vraag over de juiste gear, maak je de mooiste plannen of zoek jij juist de perfecte fit voor wandelschoenen? Dan is winkelen op afspraak bij Bever met een échte buitenexpert iets voor jou. Je zal de winkel niet uitlopen zonder alles te weten en iets vergeten te zijn. Wij gingen het zelf ondervinden door op zoek te gaan wandelschoenen met de perfecte fit, hike uitrusting voor de winter én wintersportkleding.

Buitenexpert

Buitenexpert

Tijdens winkelen op afspraak staan de experts van Bever geheel voor je klaar. Op basis van de informatie die je ze vooraf al geeft, weet de Buitenexpert al een beetje welke kant het op gaat. Maar wees niet bang, ook alle andere vragen die tussendoor in je opkomen kan je stellen en worden vakkundig beantwoord.

Winkelen op afspraak met een Buitenexpert

Op jouw afgesproken tijdstip en Bever-locatie ontmoet je de Buitenexpert. Deze Bever expert kent alle ins-en-outs voor jouw reis. Of dat nu een backpackvakantie in Zuid-Oost Azië, een huttentocht in Europa, wintersport, Kilimanjaro expeditie, de juiste wandelschoen of gewoon nieuwe outdoorkleding voor het komende seizoen is. En wees niet bang dat het jouw budget te boven gaat, je geeft zelf aan wat het mag kosten. Zo kan je aan jouw avontuur beginnen met de juiste gear en niet met een lege portemonnee.

Niets vergeten

Vaak denk je tijdens een bepaalde reis of avontuur niet aan alle spullen die je nodig hebt. Of weet je wel dat je bijvoorbeeld wandelschoenen nodig hebt, maar niet welke. De Buitenexpert zorgt ervoor dat je niets zal vergeten. Van de keuze wandelschoenen, eventueel met zooltjes, tot broeken, verrekijkers, tenten of zelfs fietstassen. Heb je gedacht aan een hoofdlampje? Of hoe hou je je donsjas droog tijdens jouw expeditie door de sneeuw? Geen vraag en antwoord is te gek. Alles zodat jij een onvergetelijke tijd hebt en je niets gaat vergeten.

Ervaring

Tijdens ons bezoek aan de Bever-locatie in Tilburg, maakten we kennis met de Buitenexpert die volledig tot onze beschikking stond. De briefing leek in eerste instantie simpel. Help ons met de perfecte fit op het gebied van wandelschoenen en zorg dat we goed uitgerust zijn voor een winterse hike en de aankomende wintersport.

Zodra we begonnen met de wandelschoenen, dachten we al redelijk wat kennis te hebben. We hebben immers al veel wandelschoenen getest en heel wat kilometers gelopen. Op de vraag ‘waar ga je de wandelschoen voor gebruiken’, kunnen we uiteraard een goed antwoord geven. Winterse tochten in Nederland, maar ook sneeuwschoenwandelingen in de bergen. Al snel kwamen we uit bij een hoge B/C-schoen die goed waterdicht is. Of we juist een slanke of brede fit en welke maat we nodig hadden, dachten we wel een antwoord te hebben. Voor de zekerheid gingen we onze voeten toch maar even meten. Qua maat zat was het prima, maar het bleek toch dat zooltjes geen overbodige luxe zijn. Vooral later en tijdens langere tochten moet dit echt voordeel opleveren. Dus meteen zooltjes geprobeerd én in de huidige schoenen gestopt. Pas de komende dagen wel op met wat spierpijn, want je lichaam gaat hierdoor wel iets anders staan.

Wintersport

Na het schoenenavontuur, gingen we door naar ons volgende verzoek. Kleding die we kunnen gebruiken voor sneeuwschoenwandelen, maar ook voor wintersport. Op basis van voorkeur voor merken, postuur van lichaam en (weers)omstandigheden die we verwachten, werd een eerste advies gegeven. Laagjes, merken, materialen en accessoires. Omdat we met vrij diverse situaties te maken hebben in de winter, komen we al snel aan bij het laagjes systeem. Thermo onderkleding, fleece, softshell en hardshell. En dan is er per situatie dus de kunst van het weglaten. De Buitenexpert kwam nog met extra tips; warmpacks voor als je koude handen hebt in de winter, hoe je je kleding en handschoenen moet drogen en welke sokken je nodig hebt. Wij werden verrast met weer wat nieuwe merken, inzichten in kleding, wat je mee moet nemen en hoe je alles moet onderhouden.

Onderhoud

Nieuwe spullen zijn natuurlijk mooi, maar je moet ze ook goed onderhouden. De expert van Bever zorgt ervoor dat je jouw spullen ook perfect kan onderhouden. Even je schoenen inspuiten, je jas nog een extra waxlaagje geven of je broek nog even wassen. Daar koop je eventueel de juiste spullen voor of laat je door Bever doen. En als Bever buitenvriend krijg je vaak korting op onderhoud en heb je 365 dagen de tijd om te ruilen. Dat we binnen kwamen met outdoorkleding die niet vaak de wasmachine had gezien, was eigenlijk een no-go. Maar nu we weten hoeveel impact het heeft om de spullen juist goed te onderhouden, hebben we ze meteen een onderhoudsbeurt gegeven. De kleding is daardoor weer zo goed als nieuw. En dat is fijn, want dat scheelt je weer wat nieuwe aankopen doen.

Buitenexpert The North Face Buitenexpert Merino Bever Buitenexpert Buitenexpert schoenen testbaan

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bever.

TheOutdoors.nlWinkels

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.