Ice, ice baby! Dit ijs met blauwe bessen is the best

door

Blauwe bessen zijn hot. En dat is niet voor niets. Blauwe bessen zijn namelijk hartstikke goed voor je gezondheid. Ze bevatten een hoop antioxidanten die veroudering en verschillenden ziekten tegengaan. Bovendien bevatten ze weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Ook helpen ze je spieren om sneller te herstellen na een zware inspanning. Reden genoeg om snel te beginnen met het eten van deze blauwe pareltjes. Receptinspiratie nodig? Met de zomer voor de deur, gaan wij voor overheerlijke ijsjes. Nomnomnom!

blauwe bessen

Dit heb je nodig

– 300 ml vanilleyoghurt van den Eelder (onze favoriet!)
– 600 gram blauwe bessen*
– cakeblik
– keukenmachine
– ijsstokjes (theelepels kunnen ook)
*Wij vinden vers fruit altijd lekkerder. Maar voor ijs kun je ook prima fruit uit de vriezer gebruiken.

Frozen Blueberry Blend

Doe 500 gram blauwe bessen en den Eelder vanilleyoghurt in de keukenmachine. Mix net zo lang tot het een glad geheel is geworden. Roer vervolgens de laatste 100 gram blauwe bessen door het mengsel. Giet het geheel in je cakeblik en plaats het in de vriezer. Het beste kun je de eerste twee uur, het mengsel ieder half uur even door elkaar roeren. In totaal doe je dit vier keer. Het voordeel daarvan is dat er minder kristalvorming ontstaat en je dus wat zachter ijs krijgt. Na twee uur stop je de stokjes (of theelepels) naast elkaar in het mengsel. Laat het geheel nu een nachtje in de vriezer staan. De volgende dag kun je het ijs uit je cakeblik halen en in losse stukken snijden. Voila! Klaar zijn je zelfgemaakte, overheerlijke Frozen Blueberry Blend ijsjes.

blauwe bessen

Wist je dat…

… Er een verschil is tussen blauwe bessen en bosbessen. Ze zijn allebei erg gezond, maar zijn zeker niet hetzelfde. Bosbessen zijn kleiner, groeien individueel aan een struik en hebben rood vruchtvlees. Blauwe bessen zijn groter, groeien in trossen en hebben licht gekleurd vruchtvlees. Wel zijn ze allebei heel gezond. Het grootste verschil is dat bosbessen in de natuur groeien en blauwe bessen gecultiveerd zijn. Ofwel, voor blauwe bessen moet je naar de supermarkt.

 

P.s. Op zoek naar meer food inspiratie? Check hier onze recepten.

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel