Overnachten op hoogte in hartje Den Bosch

door

Wij zijn dol op bijzondere overnachtingen, zoals slapen midden in de natuur bij de Cabiner of in de Italiaanse wijngaarden bij een wijnhuis. Daarom zijn we altijd op zoek naar andere mooie plekjes waar we kunnen verblijven. Wij schreven pas over 12 mooie en bijzondere overnachtingen en één daarvan was de Bossche Kraan in Den Bosch. Dit verblijf trok onze aandacht, aangezien je in een omgebouwde hijskraan verblijft, die nog steeds draait. Daarbij kun je dus je eigen uitzicht kiezen tijdens je verblijf. Helemaal top, is dat je in de omgeving allerlei leuke outdoor activiteiten kunt doen. Een perfecte combi dus tussen cultuur en natuur.

Overnachten Den Bosch Bossche Kraan
Alles was op en top in de hotelkamer

Overnachten bij De Bossche Kraan in Den Bosch

Stel je dit eens voor: je komt aan bij het verblijf, opent de poort met je persoonlijke cijfercode en loopt dan de wenteltrap op naar boven. Eenmaal boven aangekomen kijk je uit over het water van de Dieze. Links van je zie je de stuurcabine van het verblijf. Rechts van je word je verwelkomd door een gezellig ingerichte luxe tweepersoons hotelkamer en een heerlijke borrelplank die op je staat te wachten. Dit is hoe het begin van het overnachten bij de Bossche Kraan in Den Bosch er voor je uitziet.

Een stukje Bossche historie

De hijskraan, die nu is omgetoverd tot ‘hotel exceptionnel‘, werd oorspronkelijk gebruikt door het bedrijf mengvoederfabriek Koudijs. De hijskraan bracht de vracht vanuit de boten uit de Dieze, naar de fabriekssilo’s. Sinds 2014 is de kraan niet meer in gebruik en in 2019 zijn architect Boyke Kooijmans, kunstenaar Jeroen Kooijmans en eigenaren Victor Kooijmans en Marjolein van Bokhoven begonnen aan de verbouwing van de Kraan. Als je goed kijkt naar de kraan, dan kun je zien hoe de kraan er origineel uit heeft gezien en wat er is aangebouwd; namelijk het geel gekleurde deel. Dit geeft een speels effect aan de kraan. Waar wij ook blij van worden, is dat de eigenaren duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan. Zo is er gebruik gemaakt van tweedehands meubels, gerecyclede en biologische materialen en is het eten van de Bossche Kraan voor 90% biologisch. Een extra pluspuntje.

Overnachten met zonsopgang én zonsondergang in Den Bosch?

Eén van dé redenen dat je echt een keer in de Bossche Kraan in Den Bosch wilt overnachten, is voor het draaien van de hotelkamer. Wij voelden ons weer als een stelletje kleine kinderen, zó enthousiast om vanuit de stuurcabine de kraan te draaien. Maar daar stopt het niet. De kraan is ook vanuit de hotelkamer te besturen en wel vanuit het comfort van het heerlijke bed. We hebben daardoor de avond afgesloten met de zonsondergang en zijn de ochtend begonnen met het heerlijke zonnetje dat in de kamer scheen, terwijl we van ons ontbijt genoten. Dat is toch wel echt een op en top beleving.

Op pad in Den Bosch

Naast dat je dus heerlijk kunt overnachten in Den Bosch bij de Bossche Kraan, heeft deze bourgondische stad nog meer te bieden. De Bossche Kraan ligt net naast het centrum in Den Bosch aan de Tramkade. Binnen een klein kwartiertje lopen sta je midden op de markt. Om het nog makkelijker te maken heb je twee fietsen tot je beschikking bij je verblijf. Wij fietsten in ongeveer tien minuten naar natuurgebied het Bossche Broek om daar een mooie wandeling te maken. Wil je weten welke wandeling we gelopen hebben? Je vindt de wandeling in het artikel met de 14 wandelingen in en rondom Den Bosch onder het kopje Bossche Broek en Zuiderplas. Het Bossche Broek ligt recht naast het centrum en is dé plek om even lekker uit te waaien. Ideaal dus tijdens het overnachten in Den Bosch.

Gezelligheid ten top bij de Tramkade

De Bossche Kraan staat op de Tramkade in Den Bosch en is ook zeker een aanrader om een kijkje te nemen tijdens het overnachten. De Tramkade is meer dan 100 jaar lang in gebruik geweest door een diervoederbedrijf, maar is tegenwoordig dé culturele hotspot van Den Bosch. Je kunt op de Tramkade in Den Bosch tegenwoordig borrelen, eten, dansen, werken en natuurlijk overnachten. Neem er ook zeker een kijkje in de avond, want naast dat het er gezellig is, ziet het er ook heel gezellig uit met alle lampjes. Zo zie je Den Bosch tijdens je overnachting weer op een hele andere manier.

Service ten top

Al met al hebben wij een heerlijk verblijf gehad en kunnen we de Bossche Kraan aan iedereen aanraden die ervan houdt om verrast te worden. Daarnaast was de service van eigenaresse Marjolein ook super. Het heerlijke ontbijtje dat ze heeft klaargemaakt werd tot aan de deur gebracht en ze heeft er uitstekend voor gezorgd dat alles tijdens het verblijf in orde was. Deze persoonlijke en vriendelijke benadering vonden wij erg prettig. Daarnaast ziet de kraan er ook gewoon goed verzorgd uit en heeft het ook nog eens een gezellig interieur. Tel je alles bij elkaar op, dan kunnen wij met 100% zekerheid dit verblijf aanraden. Een overnachting is te boeken vanaf €210,- per nacht en met een meerdaags verblijf krijg je per nacht nog een mooie korting van €30,-.

AccommodatiesEuropaNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.