Buitengewone belevenissen dankzij de boswachters van Nederland

door

Hiken een goed voornemen van je in het nieuwe jaar? Staatsbosbeheer en de Nederlandse boswachters helpen je een handje met ‘Buitengewone belevenissen’. Heel het jaar staat er elke maand één bijzonder natuurfenomeen in het daglicht. De buitengewone belevenissen die per maand centraal staan, daagt iedereen uit om op zoek te gaan naar de bijzondere fenomenen.

Buitengewone belevenissen

De fenomenen die elke maand centraal staan zijn buitengewone belevenissen die je ooit in jouw leven meegemaakt moet hebben. Én het zijn allemaal natuurverschijningen die om de hoek te zien zijn in Nederland. Je gaat dus niet op zoek naar het Noorderlicht of andere verschijningen die niet in Nederland voorkomen.

Buitengewone Belevenissen bloemen

Goede voornemens in januari

Januari is de maand van terugblikken en goede voornemens. Toch worden er veel voornemens al snel overboord gegooid. Om het langer vol te houden helpt Staatsbosbeheer jou met je elke maand uit te dagen met buitengewone belevenissen. Zo kan je elke maand een andere verschijning zien die ervoor zorgt dat je er heerlijk op uit trekt. In januari staan de wandelingen in alle stilte centraal. Na de hectiek van de feestdagen hebben veel mensen behoefte aan wat rust. In januari kan je samen met een gids of boswachter de mooiste rustige plekken van Nederland ontdekken. Denk aan wandelingen in De Pelen, Het Vechtdal en het Drents-Friese Wold. Alle informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Buitengewone Belevenissen Haas

Februari en maart

In de maand februari maak je kennis met de haas. Februari staat erom bekend dat je hazen met elkaar ziet boksen. De kenners noemen dit ook wel de rammeltijd. En in maart zie je het voorjaar zijn intrede doen met de mooiste vroege ochtendconcerten van de vogels. De overige maanden staan in het teken van het spotten van wild, de pracht van bloemen, eetbare natuur, de nachtelijke natuur, bronstige reeën, monumenten, paddestoelen, werken in en met de natuur en de bosuil.

Buitengewone Belevenissen paddestoel

EventkalenderTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.