Slim, elegant en knap. Closca is jouw nieuwe liefde

door


In 2018 was de Closca Bottle een van de winnaars van de bekende, internationaal RedDot (design) Award. Nu denk je vast, Closca?! Nooit van gehoord. Dat hadden wij ook niet. Maar het is toch de moeite om je eens in dit mooie product te verdiepen. Closca stimuleert namelijk het verminderen van ons plastic gebruik. Plastic pollution is een hot topic de laatste tijd. Dat is niet voor niets. Plastic is een serieus probleem voor onze aarde. Wij als hike liefhebbers willen graag nog langer genieten van al het moois dat moeder natuur te bieden heeft. Closca draagt daar aan bij. Met een mooi design. Wat wil je nog meer.

Gedrag en design als sleutel tot succes

De productie van plastic is de afgelopen 50 jaar enorm gestegen. Zo erg zelfs, dat plastic een ziekte is geworden. Eentje die de hele wereld aantast. Met name de oceanen hebben het zwaar te verduren. Per jaar gooien we meer dan 80 miljard flessen weg. Als je dan bedenkt dat iedere fles 400 jaar nodig heeft om te ontbinden, dan kun je je wellicht voorstellen hoe serieus dat probleem is. De voorspelling is zelfs zo ernstig dat de verwachting is dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zwemmen. Zoals bij iedere verandering, is ook hier ons gedrag van essentieel belang. Daarnaast kan design een grote rol spelen in hoe wij ons leven inrichten. Tijd om die twee aspecten te combineren.

CLOSCA-BOTTLE

#mylastplasticbottle

Dit is meer dan een hashtag. Dit is een beweging die ons allemaal samenbrengt rond hetzelfde idee: de manier veranderen waarop we water consumeren, door herbruikbare flessen. Closca is mooi voorbeeld van zo’n herbruikbare fles. De fles ziet er niet alleen erg fraai uit. Hij is ook nog eens super sterk. De fles is gemaakt van borosilicaatglas, een van de sterkste en zwaarste glassoorten op de markt. Glas is een top materiaal om water mee te consumeren, want het voegt geen geur of smaak toe. Bovendien is glas BPA-vrij. (BPA=Bisfenol-A, een chemische stof die in veel plastic verpakking voorkomt en waar al jaren gezondheidsdiscussie over zijn).

Closca Bottle

Extra features

Een typische gevalletje: ‘form follows function’ én ‘function follows form’. De Closca Bottle is namelijk niet zomaar een glazen fles. Er is nagedacht over het design én over het optimale gebruik. Er zit natuurlijk een opening aan de bovenkant van de fles. Maar er zit er ook eentje aan de onderkant. Super handig bij het schoonmaken van de fles. En je kunt makkelijk iets van ijsblokjes, fruit, thee of gember toevoegen, zonder dat de flessenhals zo groot wordt dat je er niet handig meer uit kunt drinken. Verder heeft de Closca een kenmerkende riem om de fles. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook handig als je hem vast wilt maken aan je backpack, koffer of fiets. Easy does it!

P.s. Een andere mooie en handige fles, die is ontstaan vanuit dezelfde filosofie, is Mizu. Ook de moeite waard om eens te checken.

AccessoiresTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.