De 5 mooiste havenplekjes van Rotterdam, getipt door de locals van Facebook-groep Havenvrienden Rotterdam

door

Rotterdam is méér dan een havenstad, de Erasmusbrug, de Euromast en de plek waar volgend jaar het Songfestival wordt georganiseerd. De bruisende stad staat bol van de hidden gems: eettentjes en restaurants, (tweedehands-)winkels, creatieve initiatieven, groene wandelplekken en fijne co-working spaces. Maar hoe vind je die hidden gems nu eigenlijk? Nou, met de nieuwe Facebook Community City Guide! Check hier de 5 mooiste havenplekjes van Rotterdam. We voelen een prachtige urban-hike aankomen!

Dit zijn de mooiste havenplekjes van Rotterdam volgens locals

Want meer dan acht miljoen (!) Nederlanders zijn lid van een Facebook-groep. Dit zijn online community’s waarin bijvoorbeeld hobby’s worden gedeeld of hulp wordt aangeboden. Voor de Community City Guide zijn beheerders van dertien Rotterdamse community’s gevraagd om hun lokale aanbevelingen voor hidden gems te delen – van typische Rotterdamse thema’s als architectuur en de wereldberoemde haven, tot bijzondere groene wandelroutes en de beste duurzame winkels. Hotspots die je zelf misschien nooit gevonden zou hebben. Hieronder vind je de vijf tips voor de mooiste havenplekjes in Rotterdam, afkomstig van de Facebook-groep Havenvrienden Rotterdam. Daarmee ontdek je de stad na de lockdown (opnieuw), en steun je de lokale ondernemers nog ook!

Mooiste havenplekjes van Rotterdam
Foto: Iris van den Broek

Wilhelminakade

Een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug, alle cruiseschepen die zijn afgemeerd én de watertaxi’s die regelmatig voorbijsnellen. Leuker kan haast niet. Neem een kleedje en een picknickmand vol lekkere snacks mee en maak je op voor een middag ontspannend vermaak. Maar houd wel rekening met de bestaande coronamaatregelen!

ss Rotterdam

Een van de bekende blikvangers in Rotterdam is het ss Rotterdam, een voormalig cruiseschip van de Holland-Amerikalijn. Nog niet gezien? Dan is dit zeker de moeite. Vaar met een van de vele watertaxi’s langs het schip of bekijk het vanaf Charloisse Hoofd, waar je gelijk een goed uitzicht hebt op de Euromast. Het adres? 3e Katendrechtse Hoofd 25. 

Mooiste havenplekjes van Rotterdam
Foto: Iris van den Broek

Rozenburg, Landtong

Voor een uniek stukje natuurgebied waar je ook pluizige Hooglanders kan spotten, moet je bij Rozenburg, Landtong zijn. Hier kan je naar hartenlust fietsen of wandelen, met aan de ene zijde het Calandkanaal en de andere zijde de Nieuwe Waterweg. Nóg mooier op een fijne, zomerse dag.

Maasvlakte

De mooiste en grootste schepen spot je vanaf de Maasvlakte. De echte haven- of scheepsfan kijkt hier zijn of haar ogen uit. Bij hoogwater komen de diepstekende schepen binnen: spektakel gegarandeerd!

RET Fast Ferry

Zeehonden spotten in Rotterdam? Kan gewoon! Grote kans dat je ze ziet als je een rondje meevaart met de RET Fast Ferry. Bovendien kom je langs de grootste schepen. Als dat geen unieke belevenis is… Je vindt de Fast Ferry in Berghaven.

Mooiste havenplekjes van Rotterdam
Foto: Iris van den Broek

EuropaNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.