Dit zijn de beste buikspieroefeningen | Thuis sporten #3

door

Wil jij thuis even goed gaan werken aan jouw sixpack en buikspieren, dan hebben we in de thuis sporten serie de meest effectieve buikspieroefeningen. Gegarandeerd dat jouw core goed gaat branden en jij een stalen wasbordje krijgt.

Dit zijn de beste buikspieroefeningen

Abs are made in the kitchen, dus train jouw buikspieren voornamelijk thuis. Dan kan je je in de sportschool of tijdens jouw thuisworkout bezig houden met cardio en andere spiergroepen. Thuis kan je dus lekker werken aan jouw core. We geven je dus ook de beste buikspieroefeningen, zodat jij als een baas jouw summerbody tegemoet gaat.

buikspieroefeningen goed figuur

Krijg je een sixpack van buikspieroefeningen?

Hoe graag we ook zouden willen, helaas krijg je niet direct een sixpack van buikspieroefeningen. Maar niet getreurd, want je hebt wel een sterke core nodig om ze extra te laten zien. Meestal is het overigens dat mannen op de buik nog wat vet hebben zitten. Deze vetlaag zorgt ervoor dat de sixpack niet zichtbaar is. Je kan dus eindeloos buikspieroefeningen doen, zolang je jouw vetpercentage niet iets naar beneden brengt, komt het wasbordje helaas niet tevoorschijn.

Welk vetpercentage voor een sixpack?

Gemiddeld genomen wordt een sixpack bij mannen zichtbaar tussen de 8 en 12% vet. Bij vrouwen ligt dit percentage iets hoger, namelijk rond de 15 – 20%. Het is uiteraard per individu verschillend wanneer het wasbordje tevoorschijn komt. Doe bijvoorbeeld wat andere fitness oefeningen thuis of in de sportschool en leg ook zeker de focus op cardio. Afvallen en een lager vetpercentage ligt dus niet aan de buikspieroefeningen, maar vooral aan minder eten en meer cardio.

Waarom zou je je buikspieren trainen?

Natuurlijk is een sixpack mooi, maar dat is dus niet de reden om de buikspierenoefeningen te doen. Sterke buikspieren is essentieel voor een sterk lichaam. Het beschermt namelijk jouw vitale organen. Daarnaast zijn de buikspieren bij bijna alle bewegingen van essentieel belang. Een sterke core zorgt voor meer stabiliteit en minder lichaamsproblemen, zoals bijvoorbeeld de rug.

Buikspieroefeningen workout

Onderstaande buikspieroefeningen zijn uitstekend te doen als workout. Doe het bijvoorbeeld in een Tabata stijl. Dat betekent 20 seconden een oefening doen, 10 seconden rust, 20 seconden de volgende oefening, 10 seconden rust, etc. Uiteraard kan je het ook als EMOM (Every Minute On the Minute) doen. Dat betekent dat je er bijvoorbeeld 20 minuten voor uittrekt. Van 0 – 1 minuut doe je planken, 1 – 2 minuut sit-ups, 2 – 3 minuut arch hold, 3 – 4 minuut hollow hold en dit rijtje doe je dan 5 keer.

Plank / Shoulder taps

Arch hold

Hollow hold

Arch rock

Sit up

Deze workouts komen tot stand in samenwerking met FitMonkeys.
Oefeningen voor thuis om fit de bergen in te gaan
Op de site van NKBV (de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) vind je nog meer oefeningen om fit en voorbereid debergen in te gaan. Bekijk hier de oefeningen.
buikspieroefeningen sixpack

GezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.