Dit zijn de beste Samsung SSD Portable harde schijven

door


Externe harde schijven zijn meer dan eens onze lifesaver geweest. Even een backup draaien van de foto’s of bestanden die je net hebt gemaakt geeft zoveel extra rust en vertrouwen. Vooral als je tijdens een epische reis lekker aan het fotograferen bent, dan wil je jouw foto’s wel veilig opslaan. Maar hoe kies je nu de juiste externe harde schijf? En hoe vind je door alle opslagmogelijkheden de juiste harde schijf nog? Daarom geven we je nu een opsomming van de beste Samsung SSD Portable externe harde schijven. Een hele mond vol, daarom houden we het gewoon bij een Samsung Portable SSD.

Wat is een Samsung Portable SSD?

We ontleden de woorden even, zodat je er iets meer gevoel bij krijgt. Samsung Portable SSD geeft een indicatie van drie elementen. Allereerst het merk Samsung, waarschijnlijk geen onbekende. Portable staat voor draagbaar. En dan SSD oftewel Solid State Drive of Solid State Disk. Dankzij een USB 3.0 of Thunderbolt aansluiting maak je razendsnelle backups of werk je eenvoudig vanaf jouw externe harde schijf.

Wat is het verschil tussen een Samsung Portable SSD of HDD?

Het wat ‘ouderwetsere’ HDD staat voor Hard Disk Drive en werkt meestal met een gemagnetiseerde metalen schijf. Deze schijf draait rond en heeft een schrijf- en leeskop. Je kan het bijna vergelijken met een LP. Een SSD van bijvoorbeeld Samsung maakt gebruik van Flash-geheugen. Er zijn dus net zoals bij USB-sticks geen bewegende onderdelen meer. Daardoor zijn de schrijf- en leessnelheden véél hoger, maar is een SSD ook stukken kleiner en beter beschermd dan een HDD.

Wat zijn de voordelen van een SSD?

De grootste voordelen van een SSD zijn voornamelijk snelheid en de compacte behuizing. En omdat er geen bewegende onderdelen inzitten, is de kans dat hij zomaar kapot gaat een stuk kleiner. Een SSD is dus zeer schokbestendig te noemen en dankzij nieuwe robuuste behuizingen is de kans op schade geminimaliseerd. Een bijkomend voordeel is dat een SSD binnen enkele seconden is opgestart, terwijl een HHD er soms wel minuten over kan doen om letterlijk op volle toeren te draaien. Een klein voordeel van een HDD is dat die meestal iets goedkoper is.

Bijkomende voordelen van een Samsung Portable SSD

Aan een Samsung Portable SSD zitten diverse voordelen. Zo is bijvoorbeeld de Samsung SSD T7 Shield water- en stofbestendig met een IP65-label, kan hij ruim drie meter vallen en meer dan 500 kilo dragen. Iets wat je bij een HDD absoluut kan dromen.

Samsung T7 Shield

Wat ons betreft is de Samsung Portable SSD T7 de absolute koning onder de SSD’s. Je hebt de T7 is drie varianten: Normaal, Shield en Touch. Voor onze outdooractiviteiten is de T7 Shield een absolute aanrader. Dankzij de extra robuuste behuizing, weet je bijna zeker dat deze Samsung SSD je niet in de steek gaat laten. Een groot bijkomend voordeel is dat de T7-serie 1050 MB/s leest en 1000 MB/s schrijft. Je leest het goed, je zet dus grofweg 1 GB in één seconde over. Hierdoor kan je dus razendsnel monteren en bewerken vanaf jouw Samsung SSD. Zoek je nog een voordeel? Deze SSD past eenvoudig in jouw broekzak en weegt nog geen 100 gram.

Samsung SSD T7 shield

Samsung X5

Ga je op de professionele toer en ben je iemand die altijd met grote bestanden en projecten werkt? Dan is de Samsung Portable SSD X5 echt jouw nieuwe beste vriend. Dankzij Thunderbolt 3 hoef je nooit meer te wachten op jouw gegevens. Er worden door deze SSD zelfs schrijf- en leessnelheden gehaald van 2800/2300 MB/s. Zullen we je even helpen met hoe snel dat is? Een 4K video van 20 GB staat in nog geen 12 seconden op de SSD. En ook deze Samsung Portable SSD past in jouw broekzak en weegt maar 150 gram.

Samsung T5

De Samsung SSD T5 is de beste keuze als je niet altijd supersnelle en grote overdrachten van bestanden hoeft te doen. Toch is de snelheid van 540 MB/s erg snel en meer dan genoeg bij de meeste werkzaamheden of backups. Ook foto’s overzetten en bewerken vanaf deze schijf is meer dan prima. Bijkomend voordeel is dat hij maar 50 gram weegt en ook tegen een val van twee meter hoogte kan.

Samsung Portable SSD

AccessoiresKeuzehulpenTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.