7x de mooiste natuur series op Videoland

door

Bij The Hike kunnen we geen genoeg krijgen van alle prachtige natuurdocumentaires. De komende tijd zullen we nog even dicht bij huis moeten blijven. Maar dat wil niet zeggen dat we niet alvast inspiratie op kunnen doen voor als we weer mogen reizen. Deze keer zijn we in de wereld van Videoland gedoken en hebben we de mooiste Videoland series voor je op een rijtje gezet!

Videoland series

Videoland is een Nederlandse streamingsdienst die de laatste jaren erg is gegroeid in populariteit. Je vindt er veel Nederlandse televisie series en films. Wat veel mensen niet weten is dat er ook prachtige natuur series te vinden zijn op Videoland. Wij gingen op onderzoek uit en hebben deze lijst samengesteld. Dus, maak je klaar voor de mooiste natuur series van Videoland en een bingewatch-avond.

Bekijk hier ook de beste natuurdocumentaires van: Netflix en de beste films van David Attenborough.

Videoland series dier

1. Earth: The Nature of Our Planet (2018)

Deze driedelige documentaire gaat over onze planeet waarin de elementen lucht, aarde en water centraal staan. Je duikt in de mysteries van het planten- en dierenrijk, weers- en geologische fenomenen worden onder de loep genomen en je bezoekt diverse adembenemende natuurwonderen.

2. Seasons in the wild (2019)

In deze tweedelige natuurserie wordt de verandering van de natuur op verschillende plaatsen van de wereld in beeld gebracht. Wanneer de ene helft van de planeet in de lente uit haar winterslaap ontwaakt, gaat de andere helft in de herfst in diepe rust na een druk zomerseizoen.

3. Wildest Survival (2017)

Natuurserie Wildest Survival bestaat uit twee seizoenen met ieder tien afleveringen. Gedurende de serie word je meegenomen naar plekken over de hele wereld en kijk je naar het verbazingwekkende gedrag dat verschillende wilde diersoorten zichzelf hebben aangeleerd om te overleven, voedsel te zoeken, een partner te vinden en soms zelfs om wraak te nemen.

4. Age of big cats (2018)

Deze driedelige natuurdocumentaire mag zeker niet ontbreken uit de lijst met mooiste Videoland series. In Age of big cats gaan we op zoek naar antwoorden op vragen uit de geschiedenis van grote katachtigen. We volgen verschillende soorten in hun natuurlijke leefomgeving. Met geavanceerde filmapparatuur worden de charismatische roofdieren haarscherp in beeld gebracht.

5. Nigel Marven’s Wild Central America (2020)

Dit is een vierdelige documentaire waarin we de Britse avonturier Nigel Marven volgen op zijn zoektocht naar de kleurrijke natuurlijke rijkdom van Centraal-Amerika. Hij reist over de smalle landstrook tussen Noord- en Zuid-Amerika en spreekt verschillende mensen die zich inzetten om het gebied te beschermen. Het kleine werelddeel herbergt een schat aan fauna en flora.

6. Cantabria: Spain’s Magical Mountains (2018)

Deze tweedelige Videoland serie gaat over het Cantabrisch Gebergte. Dit is gelegen in het noordwesten van Spanje en geeft onderdak aan een grote diversiteit (wilde)diersoorten. Waaronder: edelherten, wilde katten, wolven en bruine beren. Vier seizoenen lang wordt een aantal van deze diersoorten van dichtbij gevolgd. Bekijk de trailer hier.

Videoland series bruine beer

7. Wild Portugal (2019)

Last but nog least mag ook Wild Portugal niet missen in de lijst met beste Videoland series. In deze driedelige serie bezoeken we een aantal ongerepte natuurgebieden van het meest zuidwesten gelegen land van Europa, Portugal. We zien onder meer de diversiteit aan plant- en diersoorten die er leven en de adembenemende landschappen die Portugal rijk is.

https://www.youtube.com/watch?v=RNRdppWXNmQ
EntertainmentTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.