De outdoor app Komoot spreekt nu Nederlands

door

Navigatie-apps zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar wanneer je de geasfalteerde paden verlaat ben je op jezelf aangewezen. Jouw navigatie skills worden dan op de proef gesteld. Het kost tijd om de stapel informatie door te spitten om een mooie en uitdagende route te vinden. Daarbij moet je vertrouwen op de ervaringen van anderen en hopen dat de door jouw bedachte route uitpakt als gehoopt. Met de outdoor app Komoot is al dat gedoe voorbij. Met deze outdoor navigatie app kun je een route plannen die helemaal past bij jouw wensen. Of je nou met je racefiets, mountainbike of je voeten op pad wilt, de Komoot outdoor app vindt de juiste paden voor jouw activiteit.

Met Komoot plan je eenvoudig een route zonder poespas

Het team van Komoot bestaat uit outdoorliefhebbers afkomstig uit twaalf verschillende landen die allemaal affiniteit hebben met zowel de natuur als technologie. Het bedrijf is opgericht door zes mensen die ook echte outdoor liefhebbers zijn. Zij zagen een overvloed aan informatie voor het plannen van een toffe route, waarbij je meer aan het uitzoeken en navigeren bent, dan dat je daadwerkelijk buiten geniet van jouw omgeving. Dat moet anders kunnen!

Maar hoe werkt dat dan?

Door gebruik te maken van allerlei data is het algoritme van Komoot in staat voor iedere sport een route te generen. Zo maakt de app gebruik van data van Google, NASA en open-source kaarten. Als wandelaar kom je dus niet terecht op mountainbike-routes en als wielrenner worden onverharde wegen vermeden. Een technisch verhaal, maar hoe ziet dat er dan uit? Nou zo!

Plannen met de Komoot outdoor app

Bij Komoot draait het om de ervaring. Deze begint al bij het uitstippelen van je route. Hiervoor kun je zowel je smartphone gebruiken, maar wil je meer overzicht dan ga je voor je computer. Via internet of de app open je de planner.

Ruime keuze uit outdooractiviteiten

Je kiest jouw sport: wandelen, hardlopen, mountainbiken, wielrennen, gravelbiken of bergwandelen. Vervolgens kies je het type route: wil je een afstand afleggen van A naar B of wil je eindigen waar je begonnen bent? Tot slot kies je jouw fitheidsniveau, zo kan de app bepalen hoe lang je ongeveer over de route doet. Van couch potato tot pro, iedereen kan de Komoot app gebruiken.

Highlights

Vervolgens kun je verschillende waypoints toevoegen die je kunt selecteren door deze op de kaart aan te stippen. Daarbij vind je op de kaart verschillende rode puntjes, die ze bij Komoot highlights noemen. Deze highlights worden door de community achter de applicatie toegevoegd om andere outdoor liefhebbers te wijzen op mooie plekjes en absolute mustsee’s. Bij iedere highlight vind je informatie van verschillende communityleden. Deze kun je natuurlijk opnemen in jouw route. Heb je alles gepland? Dan begeleidt Komoot je door middel van spraaknavigatie, ideaal. Je gaat tenslotte niet naar buiten om naar je smartphone scherm te staren.

Nog meer handigheidjes

Naast spraaknavigatie is de app ook beschikbaar voor jouw smartwatch, Garmin of Wahoo. De integratie hiermee gaat feilloos, ook als je geen internet hebt. De door jou geplande route download je via WiFi naar jouw apparaat, om zo data en batterij te besparen tijdens het navigeren. Er is dus geen internetverbinding nodig. Zoals je hierboven al kunt zien, geeft de app veel extra informatie over jouw route. Via statistieken kun je allerlei informatie raadplegen, zo zie je het hoogteprofiel, maar ook welke wegtypes en ondergronden je gaat tegenkomen. Daarnaast voorziet Komoot jou ook van de weersverwachting op ieder deel van de route inclusief temperatuur, neerslag, wind en zonkracht. Tijdens het lopen kun je de route wijzigen, als je bijvoorbeeld een obstakel tegenkomt of als je op zoek bent naar een drinkwaterpunt, hiervoor heeft de app ook zoekopties. Ieder detail van jouw route heb je in jouw handpalm of op je pols.

Download Komoot voor jouw smartphone of ga naar de website en ontdek alle mogelijkheden die de app te bieden heeft. De app is gratis te gebruiken, maar met premium functionaliteiten haal je echt het onderste uit de kan!

Get outdoors!

Vind, plan en deel avonturen met komoot!
Bespaar € 8,99 – download gratis een regiopakket met offline kaarten! Ga naar www.komoot.nl/g en voer deze code in: THEHIKE2021

De code is in te wisselen tot en met 31-12-2021 en geldig voor een regiokaart naar keuze. Alleen geldig voor nieuwe Komoot gebruikers.

AccessoiresTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.