Maak jouw outdoor activiteit on point met deze toffe mondmaskers

door

Zie jij door de mondmaskers, mondkapjes en stofkapjes ook het bos niet meer? Er zijn er ondertussen zóveel, dat je niet meer weet welke je moet kopen. En daarom helpen we je een handje bij het uitkiezen van de perfecte mondmaskers. Zo zorg jij ervoor dat je binnenkort lekker kan shinen in the outdoors, maar eigenlijk overal. Dit zijn de tofste mondmaskers die je volgens ons nu kan kopen.

De zin en onzin van mondmaskers

Ondertussen laait de discussie over het wel of niet dragen van mondmaskers weer op. In de meeste Europese landen was het dragen van een mondmasker al maanden verplicht. Sinds oktober is het ook in Nederland verplicht om ze te dragen in openbare ruimtes. Tegenwoordig kunnen we voor elk argument wel iets voor en tegen vinden. Maar als we het Coronavirus willen indammen, draagt de anderhalve meter en een mondmasker aanzienlijk bij aan de vermindering van de besmettingen. Gebruik verder jouw gezond verstand, want het dragen van mondmaskers zorgt er niet voor dat je 100% wordt beschermd tegen Corona.

Moet je nu mondmaskers, mondkapjes of facemasks kopen?

Veel verschillende namen, voor hetzelfde doel. Ze beschermen je allemaal tegen externe factoren. Het ene mondmasker beschermt je net iets beter dan de andere. Let erop dat al deze maskers niet medisch zijn, want medische mondkapjes zijn alleen voor mensen die werken in de zogeheten frontlinie.

Buff en Buff Filter Mask

De meeste outdoorliefhebbers zijn wel bekend met het merk Buff. Heerlijk warm tijdens een wintersport, of goed te gebruiken als stofmasker tijdens het mountainbiken. En het is natuurlijk uitermate geschikt als mondmasker. Zo hoef je tijdens het dragen van een Buff natuurlijk geen mondkapje op, want de bescherming is er al. Toch is Buff iets verder gegaan in bescherming tegen virussen en is daar het Buff Filter Mask. Het Buff Filter Mask beschermt tegen 98% van de bacteriën en virussen en ademt nog eens heerlijk makkelijk. Zo kan je gewoon gaan sporten met deze Buff Filter Mask.

Herschel Classic Fitted Face Mask

De mannen en dames van Herschel kunnen meer dan het maken van toffe tassen en lifestyle-producten. Zo ook deze mondmaskers die dankzij een polyester en katoen blend heerlijk zitten. Dit masker heeft twee lagen, waartussen je een filter als derde laag kan plaatsen.

Hanwag Mouth and Nose Mask Eco-Shell

Onze Beierse vrienden van Hanwag, maken niet alleen de mooiste en best zittende wandelschoenen. Ze gaan een stapje verder met deze mondmaskers. De Hanwag Mouth and Nose Mask Eco-Shell is gemaakt van een 3-laags Eco-Shell membraan dat je tot 50 keer kan wassen. Het mondmasker is 100% vrij van fluor chemicaliën en andere schadelijke stoffen.

Cocoon mondmaskers van (zijde- en) biologisch katoen

Cocoon maakt mondmaskers van biologisch en duurzaam katoen. Je kan ervoor kiezen om een mondmasker van alleen katoen te nemen of een blend met zijde. Kies je voor de blend dan heb je een superzacht en comfortabel mondmasker die je beschermt. De bescherming krijg je dankzij een 4-laags ontwerp en dankzij het buigbare clipje op de neus, kan je hem perfect naar jouw gezicht vormen. De mondmaskers van Cocoon zorgen er eveneens voor dat jouw bril niet beslaat. Je kan hem uitwassen en opnieuw gebruiken.

Cocoon mondmaskers van zijde en biologisch katoen

Pacsafe ViralOff

Pacsafe kennen we van de anti-diefstal reisspullen, die zich met name focussen op (reis)tassen. Het merk zorgt ervoor dat alle spullen die ze maken je een veiliger gevoel geven en dat je daardoor meer kan genieten van de reis en de dingen die je aan het doen bent. En om aan deze missie bij te dragen, hebben ze sinds kort ook mondmaskers. De Pacsafe ViralOff zorgt in 2 uur voor een 99% vermindering van de virussen. De virusdeeltjes blijven dus niet op de mondmaskers hangen. Groot voordeel is dat het materiaal ook waterafstotend is en dat je hem niet vaak hoeft te wassen. Hoe minder je hem wast, hoe langer hij meegaat. De werking daalt na 15 wasbeurten tot 98,9%.

Pacsafe ViralOff Mondmaskers

Oakley Mask Fitted Lite

Oakley kennen we van de beste goggles, brillen en zonnebrillen voor de wintersport, mountainbike rides en eigenlijk tegenwoordig voor het alledaagse leven. Voor de perfecte bescherming van jouw lichaam, hebben ze nu ook een mondmasker uitgebracht. Dankzij de Oakley Mask Fitted Lite kan je – volgens Oakley – jouw leven weer hervatten. Het minimalistische design helpt stof, vuil en virussen bestrijden. En dankzij de perfect fit zit hij als gegoten en ademt hij als geen ander mondkapje. Dus of je nu op de mountainbike zit, trailrunt of wandelt, deze Oakley Mask Fitted Lite geeft precies waar jij naar zoekt. Zelfs in het donker, want dankzij de reflectoren ben je ook goed zichtbaar.

Oakley Mondmaskers Mask Fitted Lite

fpmask

fpmask is het merk dat mondmaskers uit eigen land ontwerpt en maakt. En niet zomaar, want dankzij de 2-wegsbescherming en de vervangbare filters ben jij perfect beschermd tegen te omstandigheden. Ze hebben het echt voor elkaar gekregen om een mondmasker te maken waar je heel makkelijk door kan ademen. Zelfs tijdens sporten. En een groot bijkomend voordeel is dat hij heerlijk zit, dus perfect voor een lange treinreis of een vlucht. En dankzij een verwisselbaar filter, kan je het fpmask heel lang gebruiken. Nadeel is wel dat je iets langer bezig bent met hem aan en uit doen.

FPMask mondmaskers uit Nederland

AccessoiresKeuzehulpenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.