Kom tot rust in Denemarken | Beyond the Camera #23

door

De Beyond the Camera van deze week staat in het teken van Denemarken. Een land waar je werkelijk tot rust kan komen. Je vindt er eindeloze uitzichten van het mooie heuvelachtige landschap. Geniet van de foto’s, laat je inspireren en laat je verbeelding de koude zeewind door je haren waaien.

Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij in onze rubriek op vrijdag de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Klik hier voor de eerdere edities van Beyond the Camera.
Vlag van Denemarken
Credits: Markus Winkler – Unsplash

Denemarken

Denemarken is een land dat ligt in het noorden van Europa en is onderdeel van Scandinavië. Samen met Groenland en de Faeroër vormt Denemarken het Koninkrijk Denemarken. Verder is het land het meest zuidelijke gelegen land van de Noordse landen. Het ligt ten zuiden van Noorwegen en in het zuidwesten grenst het met Zweden. Zweden en Denemarken zijn met elkaar verbonden door middel van een brug. In het zuiden grenst het met Duitsland. Dit is overigens het enige land waar Denemarken direct aan grenst. De rest van het land wordt omringd door de Baltische Zee, beter bekent al de Oostzee, en Noordzee.

Uitzicht op zee
Credits: Gerhard Kupfer – Unsplash

Geografie en inwoners

De totale oppervlakte is 43.094 vierkante kilometer. Dit maakt Denemarken iets groter dan Nederland en bijna anderhalf keer zo groot dan België. Hoofdzakelijk bestaat het land uit het Schiereiland Jutland en een aantal andere grote eilanden: Funen, Seeland en Lolland. Samen met andere kleine eilanden vormen ze de Deense Archipel. Het inwoneraantal stond in 2020 op zo’n 5,9 miljoen. De hoofdstad is Kopenhagen. De Denen zijn erg vriendelijk maar gunnen de toerist ook zijn of haar rust.

Kopenhagen
Credits: Tim Rüßmann – Unsplash

Landschap en klimaat

Wie voor het eerst Denemarken bezoekt, zal zich verbazen over de ruimte en rust die dit kleine land biedt en uitstraalt. Het landschap is heuvelachtig, waardoor het zo mooi golft van horizon tot horizon. Met een hoogte van maar liefst 171 meter is Møllehøj het hoogste punt. Het klimaat is te omschrijven als een gematigd zeeklimaat. Het milde klimaat wordt veroorzaakt door de wind die vanuit de Noord-Atlantische Oceaan komt. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond het vriespunt en in de zomermaanden rond de 20 graden. De beste reismaanden zijn mei, juni, juli, augustus en september. In deze maanden zijn de temperaturen mild en erg aangenaam en is de kans op neerslag klein. Maar, voordat je gaat kan je eerst lekker genieten van deze foto’s.

Heuvelachtig landschap Denemarken
Credits: Sandro Kradolfer – Unsplash
Kopenhagen
Credits: Elisa Schmidt – Unsplash
Kopenhagen
Credits: Nick Karvounis – Unsplash
Vuurtoren in Denemarken
Credits: Mauri Karlin – Unsplash
Mooi uitzicht over de zee en heuvels van Denemarken
Credits: Eli Sivakova – Unsplash
Credits: Thijs Kennis – Unsplash
De zee van Denemarken
Credits: Marten Bjork – Unsplash
Street art in Denemarken
Credits: Robert Katzki – Unsplash
Het ruwe landschap van Denemarken
Credits: Julian Hochgesang – Unsplash
Zeehondjes
Credits: Sevak – Unsplash
De grachten van Kopenhagen
Credits: Nick Karvounis – Unsplash
Zee in Denemarken
Credits: Amelie & Niklas Ohlrog – Unsplash
Credits: Felix Hoffmann – Unsplash
Zee in Denemarken
Credits: Oliver Raatz – Unsplash
Architectuur in Denemarken
Credits: Sharaan Muruvan – Unsplash
Landeschap van Denemarken
Credits: Jörn Sieveneck – Unsplash
Woonark in Denemarken
Credits: Nick Karvounis – Unsplash
Kopenhagen
Credits: Kylie Cheung – Unsplash
Landschap van Denemarken
Credits: Patrick Harms – Unsplash

DenemarkenEuropaInspiratieTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.