Deze foto’s bewijzen de schoonheid van het waddengebied | Beyond the camera #3

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien doormiddel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera.

Vorige edities: Zweden en Patagonië

Het waddengebied is een stukje Nederlandse trots vlak naast de Waddenzee. Het is een gebied met veel water, ongerepte natuur en typisch Nederlandse vergezichten. Sinds 2009 heeft het waddengebied zelfs de UNESCO Werelderfgoed status gekregen. Het dan ook niet gek dat dit gebied een plekje verdient in onze nieuwe rubriek: Beyond the camera. Vandaag laten we aan de hand van foto’s zien hoe mooi het waddengebied is!

Het waddengebied

De meeste mensen denken bij het waddengebied direct aan de Waddeneilanden. Maar naast deze eilanden heeft het gebied nog veel meer te bieden. Zo hebben de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland ieder een eigen stukje Nederlandse Waddenkust. Daar houdt het niet op, want het waddengebied is groter dan alleen Nederland. Het gebied loopt namelijk van Den Helder via Duitsland tot aan het Deense Esbjerg. In totaal strekt het gebied zich uit over ruim 500 kilometer en zijn er 43 Waddeneilanden verdeeld over de drie landen. Vierduizend kilometer van het gebied bestaat uit droogvallende wadplaten. Daarmee is de Waddenzee het grootste getijdengebied ter wereld

Een tijdje terug bezochten wij dit prachtige gebied. Lees hier onze ervaring!

Het waddengebied beleven

In het waddengebied valt van alles te beleven. Je kunt een bezoek brengen aan één van de Waddeneilanden of de Waddenkust. Hier kan je met een boot naar de eilanden varen of je neemt de avontuurlijkere optie door naar een van de eilanden te Wadlopen. Een andere aanrader die je zeker moet bezoeken is Nationaal Park Lauwersmeer.

Visuele ondersteuning

We zouden een heel boek kunnen schrijven over de schoonheid die Nederland of specifiek het waddengebied met zich mee brengt. Maar we merken dat woorden eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Tenminste, wanneer je gebruik maakt van een visuele ondersteuning. Bijvoorbeeld in de vorm van foto’s. Woorden schieten te kort bij het zien van deze waanzinnige foto’s.

Schoonheid in eigen land

Het bewijst maar weer eens in wat voor prachtig land we wonen en dat we echt niet ver hoeven te reizen om mooie plekjes te kunnen bewonderen. Daarom raden we aan om deze pracht en praal van ons eigen land dan ook zeker een keer in real life te bezoeken. Maak je klaar voor deze 18 foto’s die bewijzen dat jij het waddengebied echt een keer moet bezoeken.

 Het waddengebied kust
het waddengebied
het waddengebied Vakantie naar Texel schapen en lammetjes
Het waddengebied
Het waddengebied vogels
het waddengebied
het waddengebied
Vakantie naar Texel molen
Het waddengebied
Het waddengebied strand
Het waddengebied bloemen
Het waddengebied duinen
Vakantie naar Texel koe
Het waddengebied zonsondergang

Foto’s: Vigouroux Gérald, Ronnie Overgoor, Erwin Doorn, Ben Vloon, Denise Jans, Precious Madubuike, Mitchel Lensink, Joppe Spaa

Check ook: 15 foto’s die laten zien hoe mooi Zweden is & deze foto’s laten zien hoe mooi Patagonië is.

EuropaNationale ParkenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.