Dit zijn de 5 meest luxe eco hotels en lodges van de wereld

door

Dat we nu een tijdje niet kunnen reizen in verband met Corona, is helemaal nog niet zo erg. Met name moeder aarde leeft er behoorlijk van op. Luchten waren sinds jaren niet zo schoon, wateren zijn helderder dan ooit en je komt flora en fauna tegen op plaatsen waar je ze lang niet hebt gespot. Dus als we dan over een tijdje weer mogen, zullen we dan met elkaar proberen om lief te blijven zijn voor onze wereld? Dat als we dan het vliegtuig pakken naar een mooie, verre bestemming, dat we dat dan compenseren met een verblijf dat bijdraagt aan duurzaamheid. Die locaties zijn er namelijk voldoende en ze zien er vaak nog prachtig uit ook! Check bijvoorbeeld deze waanzinnige, luxe eco hotels en lodges eens.

Costa Rica | El Silencio Lodge & Spa

El Silencio Lodge & Spa ligt midden in de natuur van Bajos del Toro op ongeveer twee uur rijden van San Jose. Het is de perfecte eco-luxury bestemming en wordt dan ook regelmatig gekozen als honeymoon bestemming. Iedere lodge bestaat uit een ruime slaapkamer, waanzinnige badkamer, een hoekbank met minibar, een patio met schommelstoelen en een eigen jacuzzi. Met alleen maar WiFi in de lobby is dit de perfecte plek om tot rust te komen en te disconnecten met het dagelijkse leven. Meer weten? We schreven er ooit een artikel over op Manify.nl

https://www.instagram.com/p/B_Iq42tnYeQ/

Noorwegen | Svart Hotel

Het Svart Hotel, dat in 2021 zijn deuren gaat openen, komt te liggen aan de voet van Svartisen, een gletsjer in het Nationaal Park Saltfjellet-Svartisen. Het duurzame architectenbureau Snøhetta heeft dit waanzinnige ronde hotel bedacht. Door deze unieke vorm heb je een 360 graden uitzicht over de prachtige omgeving. En kan er ook nog eens continue zonne-energie worden opgewekt, met de panelen die op het dak liggen. Volgens de makers verbruikt het hotel 85% minder energie dan een normaal hotel. Waardoor het hotel meer energie opwekt dan het daadwerkelijk verbruikt. En wanneer je echt geluk hebt kan je in de winter zelfs het Noorderlicht zien.

Bali | Bambu Indah

Bambu Indah ligt aan de rand van Ubud met een prachtig uitzicht over bergen, rijstvelden en heuvels. In dit milieuvriendelijke luxueuze park wordt een bamboe interieur gecombineerd met antiek Javaans teakhout. Over het park verspreid staan maar 15 bungalows waardoor je niet zomaar bij je buren naar binnen kunt kijken. De magische omgeving zorgt ervoor dat er een connectie ontstaat met de natuur.

Filipijnen | Miniloc Island Resort

Het Miniloc Island Resort ligt in de een rustige baai van El Nido Palawan. De verschillende kamers zijn boven het water gebouwd met inheemse materialen, wat zorgt voor een idyllisch plaatje. Het resort ligt dicht bij de Big en de Small Lagoon vol met koralen en prachtige vissen. Dit gebied is dan ook perfect om te duiken.

Nederland | QO Amsterdam

Het QO Lifestyle hotel in Amsterdam combineert luxe met circulariteit en duurzaamheid. Het hotel maakt namelijk gebruik van natuurlijke energiebronnen zoals bewegende panelen aan de buitenzijde van de ramen die zich aanpassen aan het buitenklimaat. Ook bevindt zich onder het hotel een energie opslagsysteem dat verwarmd water uit de zomermaanden opslaat en hergebruikt. Het grootste deel van de ingrediënten die ze gebruiken in het restaurant komt van de Urban Farming op het dak. Al deze duurzame elementen en het prachtige interieur van het hotel zorgt ervoor dat je hier zeker wilt overnachten.

AccommodatiesTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.