Het nieuwe normaal: drijvende mini parken in de haven van Kopenhagen

door

Nu anderhalve meter afstand houden het nieuwe normaal lijkt te worden, staan we met z’n allen voor de uitdaging om met nieuwe ideeën te komen. Ideeën die onze samenleving gaan verrijken en het leven weer wat aantrekkelijker gaan maken. Eén van die ideeën waar wij heel enthousiast van worden, zijn drijvende parken in de haven van Kopenhagen. Zo kunnen inwoners heerlijk genieten van de rust en de natuur, wordt meer oppervlakte van de stad benut en kun je toch goed bij elkaar vandaan blijven. Wij zien het wel zitten!

Je eigen stukje drijvend park in de stad

Heb je ook dat als je nu naar het park gaat, dat het eigenlijk veel te druk is? Alle stedelingen verzamelen zich op dezelfde vierkante meters groen en je bent meer aan het slalommen dan aan het genieten. Natuurlijk is het logisch dat iedereen naar buiten wil, zeker als de zon schijnt. Groot gelijk dat mensen dat dus doen. Maar het zou zo fijn zijn als er meer natuur is in de stad. Liefst een stukje privé natuur, waar je ieder grassprietje voor jezelf hebt. De Deense designers Marshall Blecher en Magnus Maarbjerg hebben daar een oplossing voor gevonden: een park van kleine, drijvende eilanden.

Hier moet je zijn

De Deense stad Kopenhagen heeft de haven toegewezen als een levensvatbaar gebied ter creatie van alternatieve sociale ervaringen. Ontwerpers Marshall Blecher en Magnus Maarbjerg lieten zich dat geen tweede keer zeggen en kwamen met het idee om leven op het water mogelijk te maken. Onder de noemers CPH-Ø1, CPH-Ø2 en Ø3, ontwikkelden ze handgemaakte, drijvende platforms met een lindeboom in het midden. De platformen kunnen dienst doen als drijvende tuin, fungeren als zwemzone of zelfs als sauna. Ze worden geplaatst op passende plekken in de haven, maar kunnen dus zelf wegdrijven, waardoor ze hopelijk ook op de wat minder voor de hand liggende (uit)hoeken van de haven terecht gaan komen.

Credits: Marshall Blecher and Magnus Maarbjerg

Even praktisch…

En hoe kom ik dan op zo’n platform, hoor ik je denken? Dat is helemaal aan jou. Regel een kajak of bootje, vraag een visser in de haven of hij je wilt brengen of spring in het water en zwem ernaartoe.
Momenteel ligt er één volledig houten proefversie in het water. Wanneer dit wordt uitgebreid naar meerdere en verschillende platformen is nog onduidelijk. Wij hopen voor de Denen dat ze deze zomer al kunnen gaan genieten.

drijvende parken Kopenhagen
Credits: Marshall Blecher and Magnus Maarbjerg

DenemarkenEuropaNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.