Duurzame outdoor merken voor een verantwoordelijke keuze | duurzame donderdag

door

In een wereld vol verandering als het gaat om duurzaamheid, is het ook zeker fijn om te weten hoe jij kan bijdragen. Aangezien je als je bijvoorbeeld gaat wandelen andere kleren aan hebt dan wanneer je gaat fietsen, is het handig om te eten wat de meest duurzame outdoor merken zijn. Zo kun je verantwoord je favorieten kleding kopen.

Outdoor merken met een oog op duurzaamheid

Als outdoor merk kan je natuurlijk niet zomaar zeggen dat je duurzaam bezig bent. Je moet bijvoorbeeld op je website bepaalde keurmerken kunnen laten zien die aantonen dat je hiervoor gekwalificeerd bent. Staat jouw favoriete outdoor merk hier niet bij? Kijk dan even op de website wat je kan vinden over duurzaamheid.

Outdoor
Photo by Fabrizio Conti on Unsplash

Een rijtje met duurzame outdoor merken

Patagonia

Patagonia is een outdoor merk dat kleding, gear en accessoires op outdoor gebied verkoopt. Daarin is duurzaamheid een van de belangrijkste punten waar zij mee bezig zijn. Dit in combinatie met kleding maken wat voor ons als gebruiker het beste is. Zo is 64% van de materialen die zij gebruiken gerecycled materiaal en gaat 1% van de opbrengst naar herstel en behoud van de natuurlijke omgeving. En niet alleen als het gaat om materialen letten ze erop dat ze verantwoord bezig zijn. Ook met kijk op de mensen die werken aan de producten, letten zij op de juiste omstandigheden en eerlijke loon. 

GOT BAG

GOT BAG is een merk wat ontstaan is uit de ervaring met de vervuiling van de planeet. Met als specifiek oogpunt de plasticsoep in de oceaan. En hierop zijn ze verder gaan boorduren. GOT BAG verkoopt voornamelijk tassen. Tassen die volledig gemaakt zijn van het plastic wat komt uit de oceanen. Met als missie om echt impact te hebben. Over elke stap van de productieketen. Te beginnen met het grootste probleem. Ze hebben 1.500 vissers die oceaanplastic als bijvangst verzamelen. Al dit plastic wordt daarna zorgvuldig gescheiden en schoongemaakt voordat ze gebruikt worden. Mocht er iets niet gebruikt kunnen worden, wordt dit via het juiste recycleketen weggegooid. Hierbij wordt bij elke productiestap hoge eisen gesteld, ook voor sociale werkomstandigheden. 

GOT Bag outdoor merken

VAUDE

Een merk dat het beste voor jou niet ten koste laat gaan van de natuur. Dit doen ze niet alleen in de spullen die ze verkopen, maar ook waar zij werken. Zo is het hoofdkantoor helemaal klimaat neutraal. De producten kunnen voorzien zijn van een Green Shape. Dit is de VAUDE-label voor duurzame producten. Koop je een product met dit label, dan is dit dus een verantwoordelijke keuze. En de producten worden zo gemaakt dat ze een langere tijd meegaan. Niet alleen een duurzame aankoop voor de wereld, maar ook voor je portemonnee.

Fjällräven

Het merk van de welbekende tassen. En niet alleen tassen. Ook kleding en accessoires zijn een eyecatcher in je kast. Met als pluspunt dat het merk op gebied van duurzaamheid vooroploopt. Hoe? Ze proberen hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ze maken gebruik van materialen die verantwoordelijk zijn en zorgen ervoor dat ook dieren goed behandeld worden. Doen ze dat volledig foutloos? Nee, maar dit zou ook uitzonderlijk zijn. Ze zijn elke dag bezig met het blijven innoveren om producten zo milieuvriendelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de ritsen waar nog PFC’s inzitten. Ze zijn op dit moment bezig om dit volledig eruit te halen, zonder dat de rits zijn functionaliteiten te verliezen. 

Fjällräven
Photo by Dinh Ng. on Unsplash

Jack Wolfskin

Een merk wat een breed aanbod heeft als het gaat om outdoor gear. Ook outdoor gear dat gemaakt is om de klimaatverandering tegen te gaan. Ze gebruiken materialen die gerecycled zijn, stellen strenge eisen aan de leveranciers en zijn ze ook erg bezig met het diervriendelijk zijn. Zo maken ze geen gebruik van echt bont en angorawol. Maar dat niet alleen. Alle kleding en producten PFC-vrij en hebben ze PVC uit de producten verbannen. 

EDGE

Natuurlijk mag ons eigen (nieuwe) merk niet missen! EDGE, een productielijn geinspireerd door de schitterende bergen Mont Blanc, Grosslockner, Matterhorn en de Drei Zinnen. Een letterlijke TOP-collectie. Niet alleen top door de bergen die erop geprint zijn, maar door de mate van duurzaamheid. Van begin tot eind is er gedacht aan een productie die zo goed mogelijk voor de natuur is. Daarbij wordt een deel van het aankoopbedrag gedoneerd aan het onderhoud van bergpaden. 

EDGE

Duurzaam levenKledingMerkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.