Earth Day 2021: Op deze manier help je de planeet herstellen

door

Vandaag, donderdag 22 april 2021, is het Earth Day. Dit is het moment om je te verdiepen in de verschillende problemen die onze planeet negatief beïnvloeden. Daarnaast is dit ook een moment om je houding te herzien en dagelijkse praktijken aan te nemen die bijdragen tot het behoud van de natuur. Bouw samen met alle andere mensen die Earth Day vieren aan een steeds gezondere planeet voor de huidige en toekomstige generaties.

Waarom Earth Day?

Op 22 April 1970 heeft Gaylord Nelson, toenmalige Amerikaanse senator, Earth Day geïntroduceerd. Hij vond dat er te weinig aandacht werd besteed aan milieuproblemen die de planeet bedreigen. De introductie van deze dag was een succes. Ongeveer 20 miljoen mensen demonstreerden en eisten gedragsverandering. In 1990 werd deze dag ook in verschillende landen gevierd. In 2009 werd deze datum door de VN ingevoerd en uitgeroepen tot de Internationale Dag van Moeder Aarde.

Thema Earth Day 2021: Restore our Earth

Tot op heden wordt er elk jaar, ter herdenking van deze belangrijke datum, een ander thema gekozen. Deze thema’s verschillen, maar hebben allemaal hetzelfde doel. Het richten op milieuproblemen die dringend aandacht nodig hebben, zoals het verlies aan biodiversiteit en de klimaatverandering. Dit jaar is het thema ‘Restore our Earth‘.

Earth Day
Credits: Aaron Burden – Unsplash

Beleef Earth Day via EARTHDAY.ORG

EARTHDAY.ORG is een wereldwijde organisatie en heeft als missie: mensen bewust maken en zinvolle actie voor onze planeet te stimuleren over klimaat gerelateerde kwesties. Op 22 april organiseert deze organisatie een wereldwijd evenement. Dit is hun tweede digitale Earth Day live-evenement. Bekijk hier het evenement dat 22 april om 18.00 begint.

In het kader van Restore Our Earth worden er workshops, paneldiscussies en speciale optredens gegeven. Er wordt o.a. gesproken over natuurlijke processen, opkomende groene technologieën en innovatief denken, zodat de ecosystemen van de wereld kunnen herstellen. Meer onderwerpen vind je op de website van EARTHDAY.ORG

Manieren om zelf te helpen

Maak gebruik van deze dag om jezelf, vrienden en familie bewust te maken. De Dag van de Aarde is een goede gelegenheid om samen na te denken over milieueducatie. Denk daarnaast ook aan andere acties om onze planeet te beschermen. Omdat het idee van Earth Day bewustwording is, hebben we hier 4 ideeën en activiteiten om het evenement te vieren:

  • Plant een boom
  • Geniet van de natuur
  • Ga afval verzamelen
  • Maak een moestuin om elke dag aan Earth Day te denken

Happy Earth Day 2021!

Duurzaam levenNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.