Estland komt als eerste land met een nieuw type visum voor de digital nomads

door

Door het coronavirus zijn er veel bedrijven anders gaan denken over hun aanpak en strategie. Waarbij veel bedrijven dachten dat de werknemers altijd aanwezig moesten zijn, blijkt dat je ook vanuit huis heel goed samen kunt werken. Deze verschuiving heeft ook overheden aan het denken gezet. Zo heeft Estland zijn wetten gewijzigd om een nieuw soort visum te creëren waarbij digital nomads de mogelijkheid krijgen om (op papier) in het land te verblijven.

Als digital nomad kun je nu een lange tijd verblijven in Estland

In 2014 heeft Estland al eerder ingespeeld op de digitale veranderingen die er in de wereld gebeuren. Dat jaar brachten ze een programma uit genaamd E-Residency, wat betekent dat ondernemers van over heel de wereld toegang kunnen krijgen tot Estonian Services. Zo kan je bijvoorbeeld op een makkelijkere manier een bedrijf starten in de Europese Unie, zonder dat je daadwerkelijk in een van deze landen moet wonen. Inmiddels zijn al meer dan 50.000 mensen uit 157 verschillende landen een E-Resident geworden.

Estland visum

Verschillende fases

Het nieuwe visum zal de komende maanden in fases worden geïmplementeerd. Aangezien er nog een aantal laatste details besproken moeten worden. Er wordt verwacht dat er elk jaar ongeveer 1800 visums beschikbaar worden gesteld voor mensen die een jaar lang in Estland willen verblijven. Net als bij de aanvraag van andere visa blijft het een streng protocol.

Verschillende landen in de Europese Unie bieden reizigers ook de mogelijkheid om een visum aan te vragen als freelancer. Maar Estland zal het eerste land in de wereld zijn waar je als digital nomad een visum kunt aanvragen, wat voor sommige mensen een groot verschil maakt met een freelance werk.

Voor meer informatie over het digital nomad visum kun je hier klikken.

Estland visum

EuropaNieuwsTheOutdoors.nlVeiligheid

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.