De European Outdoor Film Tour 2022 komt er weer aan

door

Outdoor liefhebbers opgelet: want net als in 2021, komt ook dit jaar de European Outdoor Film Tour (EOFT) weer naar Nederland. Nu het langzaam weer kouder wordt, is het tijd om je buitenactiviteiten naar binnen te verplaatsen. En waarom dan niet meteen je hobby met ontspanning verbinden? Vanaf 21 oktober tot en met 3 november kun je dus weer heerlijk neerzakken in je bioscoopstoel, want dan doet European Outdoor Film Tour 2022 Nederland weer aan. Maak kennis met de vetste outdoor avonturiers van dit moment.

De European Outdoor Film Tour 2022

We zijn alweer aanbelandt bij de 21e editie van de EOFT. En net zoals elk jaar heeft de organisatie weer zijn best gedaan om de meest extreme atleten te vinden die op de mooiste plekken op aarde werk maken van hun passie. Klinkt dat interessant? Om je nog nieuwsgieriger te maken, geven we je hieronder alvast een sneak preview van de films die voor dit jaar op de planning staan.

De EOFT 2022 draait vanaf eind oktober in meerdere bioscopen in Nederland. Natuurlijk ook bij jou in de buurt. Heb je nog geen kaartjes, maar wil je er wel graag heen? Bestel dan hier je tickets.

The Mirage – Timothy Olson

The Mirage is dit jaar de hoofdact van de European Outdoor Film Tour 2022. In deze film volg je Ultrarunner Timothy Olson. Timothy is gek van rennen. Zo gek zelfs, dat hij zichzelf als doel heeft gesteld om de Pacific Crest Trail in recordtijd af te leggen. De Pacific Crest Trail is het bekendste langeafstandswandelpad in de VS. Gewone stervelingen lopen deze route in zo’n 5 a 6 maanden tijd. Timothy heeft zichzelf als doel gesteld om de tocht binnen 52 dagen te volbrengen.

In the Mirage volg je Timothy tijdens zijn avontuur en maak je van dichtbij mee hoe hij zich mentaal en fysiek door deze uitdaging heenslaat. Een absolute must see tijdens de EOFT 2022.

European Outdoor Film tour 2022

Elevated – Sonya Wilson

Niet-horend, nou en? Sonya Wilson is al haar hele leven doof, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar dromen te verwezenlijken. Klimmen is haar passie. Buiten aan de wand valt het gevoel van het hebben van een beperking helemaal weg. Want een beperking hebben, dat is niet het probleem. Wat de maatschappij daarvan vindt, dat is volgens Sonya de echte beperking.

In Elevated volgen we Sonya en haar community van andere niet-horenden in Joshua Tree park. Want haar passie, en het gevoel van vrijheid dat je van klimmen krijgt, dat geeft ze maar wat graag over aan andere niet-horenden.

EOFT 2022
EOFT 2022 – Elevated

Wild waters – Nouria Newman

Waterratten opgelet, want ook voor jullie heeft de EOFT 2022 een coole film in petto. In Wild waters volg je namelijk extreemkajakster Nouria Newman, die pas echt tot bloei komt op de meest kolkende rivieren ter wereld. Want hoe groter de adrenalinekick, hoe meer Nouria in haar element is.

Deze film gaat niet alleen over het grote avontuur op de meest wilde rivieren in Patagonië en India, maar gaat ook over de heersende stereotypes in de kajaksport. Want in een door mannen gedomineerde sport, laat Nouria zien dat vrouwen het wel degelijk in zich hebben om op het water alle mannen achter zich te laten.

Credits: Carl Zoch – Red Bull Content Pool

Meer info en tickets voor de European Outdoor Film Tour 2022

Dit is natuurlijk nog maar een kleine sneak-peek van wat je gaat zien tijdens de EOFT. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website van de European Outdoor Film Tour 2022. De European Outdoor Film Tour is in Nederland te zien van 21 oktober t/m 3 november, op verschillende locaties door het land.

EntertainmentEventkalenderNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel