Ontdek deze filmbestemmingen en daarmee de mooiste vakantiebestemmingen

door

Over heel de wereld worden dorpen en gebieden omgebouwd tot filmsets. Kastelen worden ingericht en huizen worden verbouwd naar het idee van de regisseur. Honderden mensen werken mee om voor de kijker een beeld neer te zetten waardoor alles in een film op elkaar aansluit. Maar eigenlijk heb je dit helemaal niet door wanneer je met je hand in een bak popcorn zit te graaien. Toch is het zeker de moeite waard om eens aandachtig naar een film te kijken, en dan alleen te focussen op de locaties die er allemaal voorbij komen. Het komt namelijk zelden voor dat een film maar in één gebied of land is opgenomen. We zetten een aantal gave filmbestemmingen voor je op een rij met daarbij een film die hier is opgenomen. .

Filmset en vakantiebestemming in één

Nu we natuurlijk zelf even niet op vakantie kunnen, kan je wel de gaafste vakantiebestemmingen spotten in deze films. En alvast op je bucketlist schrijven voor de toekomst.

Noord-Ierland – Game of Thrones

Wist jij dat maar liefst 80 procent van de Game of Thrones seizoenen zijn opgenomen in het noorden van Ierland?! Er zijn daar dus genoeg adembenemende bestemmingen te vinden die jij op je lijstje kunt zetten na het zien van deze film. Laten we er een paar voor je opnoemen: Ballintoy Harbour, Fair Head Cliffs, The Stormlands en The Dark Hedges.

filmbestemmingen
Foto: Trevor Cole

Schotland, Glen Coe – Skyfall

In de 23ste James Bond film gaat Daniel Craig terug naar zijn ouderlijk huis op het Schotse landgoed, waar hij samen met M en een oude vriend de aanval voorbereid op Silva. In dit gedeelte van de film zie je heel goed het Schotse landschap waar Bond is opgegroeid, en wat je dus zelf heel makkelijk kunt bezoeken. Glen Coe is een vulkaanvallei waar de A82, die je van Glasgow naar Inverness brengt, doorheen loopt. Met aan beide kanten van deze weg een waanzinnig uitzicht op de omgeving, en de Coe rivier. Naast Schotland zijn ook Shanghai, Istanbul en Hashima Island bestemmingen waar deze film is opgenomen.

filmbestemmingen
Foto: Alexandra Borovova

Canada – The Revenant

The Revenant is op twaalf verschillende locaties opgenomen in drie verschillende landen: Canada, Verenigde Staten en Argentinië. De meest iconische filmbestemmingen zijn Alberta en British Columbia. Calgary Alberta en het Banff National Park met de Canadian Rockies zijn plekken waar je prachtige bergen, meren en watervallen kunt vinden.

Foto: Cam Adams

Frankrijk – Dunkirk

De oorlogsfilm uit 2017 gaat over de evacuatie van de geallieerden uit Groot-Brittannië, België, Canada en Frankrijk van het strand bij Duinkerke. Een groot deel van de operatie Dynamo is dan ook opgenomen in ons eigen kikkerlandje in de plaats Urk. Swanage en Weymouth in Engeland en California in de Verenigde Staten hebben ook mogen dienen als locatie. Maar de belangrijkste plek was natuurlijk Duinkerke in Frankrijk, want dat is de plek waar ook daadwerkelijk de evacuatie heeft plaatsgevonden in de Tweede Wereldoorlog.

Foto: Hannah Reding

Nieuw-Zeeland – The Lord of the Ring & The Hobbit

Inmiddels is het misschien wel de meest bekende in het rijtje van filmbestemmingen. Ver weg van de bewoonde wereld ontdekte regisseur Sir Peter Jackson de ultieme set voor The Lord of the Ring en The Hobbit films. Midden tussen de groene heuvels van Nieuw-Zeeland, vlakbij Matamata lag dit idyllische plekje. In totaal heeft het negen maanden geduurd om de filmset te bouwen voor The Lord of the Rings. Pas na de wederopbouw voor het filmen van The Hobbit heeft de regisseur besloten het open te stellen voor publiek. Vergeet van te voren geen tour te boeken om deze magische plek te mogen bezoeken.

Filmbestemmingen
Foto: Nate Johnston

EntertainmentEuropaNoord-AmerikaOceaniëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.