Een duurzaam fleece vest voor dames waar je van hou(d)t

door

Ik houd, jij houdt, wij houden van het Vaude Fleece vest voor dames dat is gemaakt van hout. Wait, what, hout dat je aan kunt trekken? Ja echt, het bestaat! Het bekende outdoor merk Vaude heeft een duurzaam fleece vest ontwikkeld, genaamd Women’s Elope Fleece Jacket, dat is gemaakt van biologisch afbreekbare houtvezels. Met dit vest laat je dus geen sporen, maar juist een goede indruk achter in de natuur. En het zit nog eens lekker ook.

fleece vest dames Vaude Elope

Een duurzaam fleece vest voor dames

Op het eerste gezicht lijkt dit Women’s Elope Fleece Jacket een dames fleece vest zoals vele anderen. Ik moet toegeven dat ik die gedachte ook had toen ik het vest voor het eerst in handen had. Maar toen ik het label bekeek, bleek al snel niets minder waar. Ik was al bekend met het Vaude Green Shape-label, dat betekent dat het is gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Maar dat het vest gemaakt zou zijn van hout, dat was nieuw voor me. Reden genoeg om daar eens wat verder in te duiken.

Geen microplastic in de zee

Een fleece vest wordt meestal gemaakt van plastic. Tijdens een wasbeurt verliest zo’n fleece vaak kleine pluisjes van de opgeruwde kant. Die pluisje zijn kleine deeltjes microplastic die via jouw wasmachine uiteindelijk in de zee terechtkomen. En dat is natuurlijk helemaal niet goed voor het milieu. Dat moet dus anders en dat kan gelukkig ook anders. Dat bewijst Vaude met dit duurzame fleece vest voor dames. De hout-cellulosevezels in het fleece gedeelte zijn namelijk ongeverfd en 100% biologisch afbreekbaar. Die pluisjes vergaan in iedere omgeving binnen 90 dagen, dus ook in zeewater.

Vaude Women’s Elope Fleece Jacket

De binnenzijde van het dames fleece vest is dus gemaakt van houtvezels. Daardoor ontstaat de fleece constructie. Hierdoor draagt het vest heerlijk zacht en is het lekker warm aan de huid, maar jeukt het niet. Het materiaal heeft zelfs een antibacteriële werking, waardoor zweetgeuren langer wegblijven. De buitenkant voelt juist soepel en glad aan. Die is duidelijk van een ander materiaal gemaakt. Dat materiaal is polyester. Gelukkig wel gerecycled polyester. Die soepele buitenkant maakt het vest nog net iets handiger om mee te nemen op langere wandelingen of aan te trekken tijdens andere intensieve outdoor activiteiten.

Duurzaam levenKledingReviewsTheOutdoors.nlVaude

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.