De schoonheid van de Faeröer eilanden in 15 foto’s | Beyond the camera #5

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien doormiddel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van de Faeröer eilanden.

Vorige edities: Alaska, Het WaddengebiedZweden en Patagonië

Vandaag nemen we in onze Beyond The Camera rubriek een kijkje bij de adembenemende Faeröer eilanden. Een geweldig mooie plek die zeker thuis hoort op jouw travel list!

De Faeröer eilanden

Faeröer is een eilandengroep van achttien eilanden in de noordelijke Atlantische Oceaan. De eilanden liggen tussen de landen Noorwegen, Schotland en IJsland. De archipel hoort bij Denemarken en maakt een groot deel uit van dit land. De naam Faeröer betekent Schapeneilanden, het zal je dan ook niet verbazen dat er een hoop schapen verblijven op de eilandengroep. Er wonen 51.628 mensen, waarvan de meeste in de hoofdstad Tórshavn wonen.

Natuur op de Faeröer eilanden

De mysterieuze Faeröer Eilanden zijn een absolute droombestemming voor liefhebbers van ongerepte en untouched natuur. Op de achttien eilanden zijn er volop schapen, watervallen, vuurtorens en rotspartijen. De eilanden hebben een bergachtig landschap met fjorden en steile kliffen die uit zee steken. Tussen de eilanden liggen diepe wateren met vaak sterke stromingen. Op Faeröer vind je typisch Scandinavische landschappen, met veel uitgestrekte en rustige gebieden. Kortom een walhalla voor liefhebbers van ruwe natuur!

Flora en Fauna

Naast de vele schapen heeft de eilandengroep ook een rijk vogelleven. Zo staat het meest westelijke eiland, genaamd Mykines, bekend om zijn populatie papegaaiduikers. In totaal verblijven er wel 200 verschillende vogelsoorten op de eilandengroep. De archipel is voor vogels zo populair doordat de steile, rotsachtige kust hun nesten onbereikbaar maakt voor vijanden.

Een helikopter vlucht

Ben jij van plan om in de toekomst naar deze prachtige eilanden af te reizen? Dan hebben we nog een laatste tip voor je. Deze archipel is prachtig om te ontdekken met beide benen op de grond. Maar ook vanuit de lucht kan je de eilanden super goed bewonderen. Helikopters maken hier deel uit van het openbaar vervoer. Hierdoor is een helikopter vlucht spotgoedkoop. Dit maakt je bezoek aan de eilanden helemaal af.

De schoonheid van de Faeröer eilanden in 15 foto’s!

We brengen met liefde de Faeröer eilanden alvast een beetje naar jullie toe aan de hand van 15 schitterende foto’s!

Faeröer eilanden dorpje
faeröer eilanden bootje
faeröer eilanden
faeröer eilanden weg
faeröer eilanden

Foto’s: Annie Spratt, Kasper Lau, Eric Welch, Juan Crusoe, Jake Hinds, Rogerio Toledo, Marc Zimmer,

DenemarkenEuropaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.