Zuid-Tirol in 15 schitterende foto’s | Beyond The Camera #6

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien doormiddel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van Zuid-Tirol.

Vorige edities: De Faeröer eilanden, AlaskaHet WaddengebiedZweden en Patagonië

Deze week staat het Beyond The Camera artikel in het thema van het welbekende Zuid-Tirol. Een bergachtig gebied waar we maar al te graag naar afreizen.

Zuid-Tirol

Südtirol, Sudtirolo, South Tyrol of Alto Adige, allemaal benamingen voor de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. In het noorden van Italië vind je deze streek. Het gebied heeft wellicht een andere sfeer dan je gewend bent van Italië. Het gebied heeft een bijzondere mix van Italiaanse en Oostenrijkse culturele invloeden. De bevolking in de provincie spreekt voor het grootste deel Duits. Zuid-Tirol staat bekend om zijn prachtige meren, vele bergen en niet te vergeten de Dolomieten. De wandel en hike mogelijkheden zijn dan ook oneindig in dit gigantische gebied. Maar ook kan je er uitstekend wintersporten, trailrunnen, mountainbiken en ga zo maar door. Voor ons reden genoeg dus om regelmatig naar dit gebied af te reizen!

De Dolomieten

Nog even verder over de Dolomieten. Dit berglandschap ligt in de Italiaanse provincies Zuid-Tirol, Veneto en Trentino. Het gebergte wordt gezien als een van de meest aantrekkelijke ter wereld. Het gebied staat dan ook sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het 90.000 hectare bergachtig terrein vormt een unieke hoek van de Alpen. De hoogste berg van de Dolomieten is de Marmolada, deze is 3343 meter hoog. Maar er zijn nog ongeveer 15 andere bergen die de grens van 3000 meter bereiken. In het gebied vind je veel steile pieken en uitgestrekte alpenweides. Naast prachtige natuur kan je ook een heerlijk hapje eten in de Italiaanse keuken. Een bezoekje aan de Drei Zinnen mag absoluut niet ontbreken. In de winter raden we skiën of snowboarden op de Sellaronda aan.

De schoonheid van Zuid-Tirol

Genoeg gepraat. Het is tijd om de schoonheid van Zuid-Tirol met je eigen ogen te bekijken. Maak je klaar voor deze typisch Zuid-Tiroolse plaatjes!

Zuid-Tirol huis
Zuid-Tirol view
Meren Zuid Tirol Pragser Wildsee Lago di Braies header
Zuid-Tirol ijs
Pragser Wildsee Lago di Braies
Zuid-Tirol auto
Meren Zuid Tirol Toblacher See
Zuid-Tirol uitzicht
Zuid-Tirol hiker
Zuid-Tirol meer
 Zuid-Tirol raam
wandeling Tre Cime di Lavaredo Drei Zinnen

Foto’s: Eberhard Grossgasteiger, G-R Mottez, Massimiliano Morosinotto, Paul Gilmore, Valdemaras D, Daniel J Schwarz, Sara Groblechner, Markus Spiske, Martin Schachinger, Reiseuhu, Theodor Vasile.

AlpenDolomietenEuropaInspiratieItaliëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.