Een Geocaching premium lidmaatschap, is het je geld waard?

door


Net zoals veel games en andere diensten heeft ook de Geocaching app de optie om ‘premium’ lid te worden. Maar is het de moeite waard om een premium lidmaatschap aan te schaffen? Hoe word je premium lid, wat kost het en wat krijg je ervoor? Wij zochten het voor je uit!

Meer lezen over Geocaching? Lees dan: Wat is Geocaching? Dé avontuurlijkste game voor outdoor liefhebbers.

Fouten Geocaching telefoon

Geocaching premium

Als je Geocaching premium wil aanschaffen dan kost dit € 29,99 voor een heel jaar. Je kan er ook voor kiezen om een premium lidmaatschap voor drie maanden te kopen, dit kost € 9,99. Een upgrade naar het Geocaching premium lidmaatschap kan je bestellen via verschillende online winkels. Eén daarvan is: www.geocaching.com. Log in of maak een account aan. Ga vervolgens naar winkel en klik op ‘Word Premium Lid’.

Wat krijg je er voor?

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat je krijgt als je een Geocaching premium lidmaatschap aanschaft. Naast dat je op zoek kan naar de basis caches, krijg je ook toegang tot caches met een hogere moeilijkheidsgraad, meer dan 10 andere type caches (bijvoorbeeld Mystery en Earth caches) en exclusieve premium Geocaches. Daarnaast kan je gebruik maken van extra functies in de Geocaching app. Zo kan je: preciezer zoeken naar de perfecte cache voor jou, kaarten en lijsten offline bekijken, favorietpunten toekennen, lijsten maken van al je Geocache avonturen en gebruik maken van meer kaarttypes. Voor de web versie zijn er zelfs nog meer functies beschikbaar, deze lees je hier.

Geocaching premium telefoon

Wat is het verschil met een ‘basic’ lidmaatschap?

Al de bovenstaande functies worden alleen beschikbaar gesteld voor premium leden. Dus als jij geen Geocaching premium lid bent kan je geen gebruik maken van die opties. Wel kan iedereen die de Geocaching app heeft gedownload kiezen voor een gratis ‘basic’ lidmaatschap. Hiermee kan je op zoek naar basis caches over de hele wereld. Dit is prima voor beginners, maar wanneer je fanatieker wordt kunnen de basis caches in jouw buurt op raken of kunnen ze gaan vervelen. Dan is het wellicht interessanter om premium lid te worden.

Is Geocaching premium je geld waard?

Inmiddels ben ik zelf premium lid en naar mijn mening is het je geld zeker waard om Geocaching premium te worden. € 29,99 voor een heel jaar is niet erg veel vergeleken met andere premium diensten. Als je een fanatieke Geocacher bent, heeft een premium lidmaatschap zeker meerwaarde. Er worden een hoop extra caches en functies aangeboden voor premium members. Ik ben ervan overtuigd dat het je Geocaching-ervaring zal verbeteren. Daarnaast vind ik het geen probleem om een beetje geld te investeren in een hobby waar je graag mee bezig bent. Twijfel je? Dan kan je natuurlijk ook voor 3 maanden premium worden om het even uit te proberen.

Lees ook: 12 fouten die je liever wil vermijden tijdens Geocaching

Fouten Geocaching

AccessoiresActiviteitEntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Je gaat helemaal uit van de foute kant. Je begint met geocachen omdat je geocachen leuk vindt en je start met een account aan te maken op geocaching.com. En dan ga je aan de slag met een gps of eventueel de app.

  Niet omgekeerd!

  Beantwoorden
 • Één zeer belangrijke side note : je gaat een abonnement aan voor onbepaalde tijd. En, tegen Nederlands (Europees) recht in, kun je dat abonnement NIET stopzetten wanneer je wilt (na het eerste jaar). Je moet dus ALTIJD het automatisch verlengen van het premium lidmaatschap handmatig stopzetten.

  Beantwoorden
 • De echte geocaching Hobbyist gebruikt GSAK. Op het moment dat je dat pakket kent (kostte toendertijd 12 Euro eenmalig) Dan blijft de meerfunctionaliteit van een Premium Membersbip slechts beperkt tot het kunnen downloaden van Pocket Queries. Je kunt alles wat nodig is om te kunnen geocachen met GSAK. Het is best behoorlijk aan de prijs. terwijl de mensen die Geocachen reguleren en groot maken (De NL reviewers) dat allemaal belangenloos doen is niet correct. Er worden er paar goed rijk van. 10 jaar PM geweest 300 euro armer. Toch maar anders opgelost.

  Beantwoorden
 • Ik begrijp niet dat je vertelt dat caches met hogere moeilijkheidsgraad, andere types, et cetera, niet beschikbaar zijn zonder premium. Je kunt ze alleen niet openen in de smartphone-app, maar als je een GPS hebt is dat geen probleem.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.