Een avontuur tijdens Geocaching route de Beesten Bende in Meerle

door

Sinds een tijdje zijn we bij The Hike helemaal into Geocaching. Een heel tof en avontuurlijk spel voor elke outdoor liefhebber. Naast ons Geocaching avontuur in Durbuy zijn we nu ook aan de slag gegaan dicht bij huis. Een vriendin en ik deden Geocaching route de Beesten Bende in Meerle.

Geocaching routes

De meeste van jullie zijn inmiddels waarschijnlijk bekend met de spelregels van Geocaching. Met coördinaten ga je op zoek naar een verborgen schat die ergens ligt verstopt. Wanneer je de cache hebt gevonden kan je een nieuwe schat zoeken via de app. Naast het zoeken van losse caches kan je ook een Geocaching route lopen. Dit zijn verschillende caches die je achter elkaar gaat zoeken. Vaak lopen ze in een rondje, zo maak je een mooie wandeling en kom je aan het eind weer terug bij de start locatie.

Weet je nog niet hoe Geocaching werkt? Lees dan: Wat is Geocaching? Dé avontuurlijkste game voor outdoor liefhebbers

Geocaching route de Beesten Bende

Geocaching route de Beesten Bende ligt in een prachtig bos in Meerle, vlakbij de Strijbeekse smokkelaarsroute en net over de grens in België. In 2017 is deze route geplaatst door De_Pierkes. De route bestaat in totaal uit twaalf caches die zijn genummerd om de volgorde aan te geven. Daarnaast vind je in iedere cache een cijfertje. Onthou deze goed, want op het eind kan je met deze cijfers de coördinaten berekenen voor de bonus cache. Heb je deze gevonden dan is de route compleet! De route duurt ongeveer drie uur en is speciaal gemaakt voor kinderen. Bekijk de route hier.

Geocaching premium

Een ideale route voor jonge Geocachers

Geocaching route de Beesten Bende is speciaal gemaakt voor de jonge Geocachers onder ons. Er is een leuk verhaal bedacht rondom de route. Het verhaal luidt dat de Beesten Bende is ontsnapt. Alle twaalf de dieren zitten verspreid door het bos. De kinderen wordt gevraagd om alle dieren in het bos te zoeken. Iedere cache is gemaakt in het thema van een dier. Zo kom je erg mooie creaties tegen gedurende de tocht. De afstand van de route is ook prima te lopen samen met kids. Neem je dochter, zoon, nicht of neefje er dus lekker mee op uit!

Op avontuur

Aangekomen bij het startpunt van de route hebben we onze auto geparkeerd aan de bosrand naast de weg. We konden beginnen. De eerste cache hadden we snel gevonden. Voor de eerste keer logde ik een zelf gevonden cache. De tocht vervolgde zich. We liepen een mooie wandeling door het bos en we vonden spectaculaire caches waar veel tijd in was gestoken. Eén cache in het thema van spinnen liet ons zelfs erg hard schrikken. Ondanks de redelijk lage moeilijkheidsgraad duurde de tocht toch langer dan gedacht. We konden één cache niet vinden en het begon al te schemeren. Daarnaast was de batterij van beide telefoons bijna leeg. Dit maakte het spannend. Uiteindelijk hebben we gelukkig alle caches kunnen vinden. Tip; neem dus altijd een zaklamp of hoofdlamp en powerbank mee.

De bonus cache

Toen we alle twaalf de caches hadden gevonden was het al bijna donker. We moesten alleen de bonus cache nog vinden en dan was de route compleet. Het berekenen van de coördinaten was best lastig. Dit was voor mij de eerste keer, dus ik wist niet precies hoe het moest. Gelukkig konden we een hulplijn inschakelen en is het ons gelukt. Bijna in het pikkedonker kwamen we aan bij de bonuscache. We hebben hem gelogd en zijn toen snel terug naar de auto gegaan. Pfoe, wat een avontuur!

Lees ook: 12 fouten die je liever wil vermijden tijdens Geocaching

Fouten Geocaching

AccessoiresActiviteitEntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel