Hell Week: Leer jezelf opnieuw kennen in deze bijzondere uitdaging

door

In de Hell Week, georganiseerd door Meetings in the Sun, neem je een week lang van alles en iedereen afstand en ben je fully gefocust op het behalen van je (werk)doelen. Samen met de andere stagiairs en collega’s van The Hike ben ik deze uitdaging aangegaan. In dit artikel probeer ik jullie een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van hoe de Hell Week eruit ziet en hoe ik deze heb ervaren.

Hell of a week

Maar nu eerst, wat is de Hell Week nou precies? De Hell Week is dé perfecte uitdaging om uit je comfortzone te stappen. Je verbreekt je slechte gewoontes en leeft extreem bewust. Tijdens deze challenge heeft elke dag een eigen thema en ben je de beste versie van jezelf. Met een bijzondere set van regels ga je de strijd aan. De regels zijn:

Sta vroeg op en ga vroeg naar bed

Iedere ochtend start je de dag om 05.00 ’s ochtends en ga je om 22.00 weer naar bed. Een vrij pittige regel, ook voor mij. Normaal gesproken gaat de wekker om 08.00 dus deze hakte er wel in. Toch heb je, als je je aan de regels houdt, nog steeds zeven uren slaap. Bovendien val je gelijk in slaap als je om 22.00 weer op bed ligt. Het voordeel van zo vroeg opstaan is dat de rest van Nederland nog op één oor ligt! Op deze manier kan je ongestoord jouw eigen dag vormgeven en alvast wat werken. Geen appjes, belletjes of mailtjes.

Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk

Verzorg jezelf de hele week goed. Met andere woorden; nette kleding, nagels geknipt, haar gekamd, luchtje op, etc. Zo laat je niet alleen aan jezelf zien dat je serieus bent, maar ook aan de rest van de wereld. Daarnaast heeft dit een positief effect op je mindset. Ik merkte dat ik me beter voelde in mijn nette kleren dan in mijn badjas.

Train minstens één keer per dag

Lekker elke dag minimaal een uurtje sporten. Tijdens dit uurtje ben je vrij om te doen wat je wilt. Crunches, sit ups, push ups, wall sit, etc. Dat uurtje sporten draagt bij aan een goede en sterke mentale en fysieke gesteldheid, zodat je klaar bent voor iedere uitdaging.

Ons online ‘Helweek from home‘ programma begon iedere ochtend om 05.15 met een gezamenlijke sportsessie. Ik kwam er al snel achter dat ik geen woonkamersporter ben. De volgende ochtend heb ik mijn hardloopschoenen gepakt en ben ik voor de rest van de week elke ochtend een rondje gaan hardlopen of fietsen door Rotterdam.

Hardlopen in de Hell Week
Credits: Sportlab – Unsplash

Eet de hele week uitsluitend gezond

Houd je gedurende de week aan een vast voedingspatroon. Kortom, alleen maar gezonde tussendoortjes en maaltijden op vaste eetmomenten. Gezond eten is voor mij niet het probleem. Ik houd van groente en fruit. Waar ik meer moeite mee had, waren de vaste eetmomenten waar ik me aan moest houden. Als ik eenmaal in de flow zit en gefocust ben, dan werk ik het liefste door zonder onderbrekingen. Het nadeel hiervan is dat ik dan pas aan het einde van de dag erachter kom dat ik te weinig heb gegeten. Als gevolg heb ik dan geen zin meer om te koken waardoor ik prikkelbaar wordt.

Alleen maar gezonde voeding en vaste eetmomenten. Hier heb ik in het dagelijks leven best moeite mee, maar tijdens de Hell Week heb ik geleerd dat je dit gewoon moet plannen. Als je aan het begin van de week de verschillende maaltijden uitwerkt moet je het alleen nog maken. Wat me wel al meerdere keren is overkomen, is dat ik een chocolaatje bij de koffie krijg en die per ongeluk opeet. Zonder dat je het doorhebt heb je dan toch ‘gezondigd’…

Gebruik geen sociale media

FOMO ALERT!

De hele week lang mag je, naast werk gerelateerde zaken, geen gebruik maken van Facebook, Instagram, Snapchat of andere sociale media kanalen. Daarnaast mag je ook niet doelloos televisie, Netflix en YouTube filmpjes kijken. Met deze regel had ik het minste moeite, omdat ik alleen WhatsApp gebruik. Een televisie heb ik niet en van een week lang geen Netflix of YouTube filmpjes kijken lig ik niet wakker.

Geen sociale media tijdens de Hell Week
Credits: Dole777 – Unsplash

Werk de hele week extreem hard

En de laatste regel spreekt voor zich. Werk kei hard! Beperk praatjes met collega’s over het weekend tot een minimum en wees daarbij daadkrachtig en proactief.

Hell Week themadagen

Iedere dag van de Hell Week staat in het teken van een thema dat jouw helpt om de beste versie van jezelf te worden en bijdraagt aan het behalen van je doelen.

Maandag: Gewoontes

Op de eerste dag ga je meteen opzoek naar je goede en slechte gewoontes. Gelijk een goed begin, want op deze manier ben je de rest van de week bewust van de dingen die je doet. Je start met het noteren van al je gewoontes, goed en slecht. Vervolgens ga je analyseren welke goed zijn en welke je dient te verbeteren.

Een slechte gewoonte van mij is dat ik werkzaamheden soms uitstel tot het laatste moment en dan in tijdnood kom. Het grappige hiervan is dat ik het wel klaarleg, maar niet meteen doe. Waarom zou ik iets klaarleggen als ik het ook meteen kan doen? Tijdens deze week heb ik zoveel mogelijk werkzaamheden die ik wilde klaarleggen ook meteen gedaan. Ik merkte dat dit voor mij goed werkte en ik mijzelf veel tijd en moeite bespaar.

Dinsdag: Focus & modus

Deze dag staat in het teken van opzoek gaan naar manieren en momenten waarop je het beste werkt en hoe je jezelf weer oplaadt. Ik heb verschillende dingen geprobeerd. Bijvoorbeeld: werken in absolute stilte en werken met een hoofdtelefoon op. Wat opvalt is dat ik op beide manieren lekker kan werken. Gedurende de Hell Week heb je om de twee uur een energy boost om jezelf weer op te laden. Ik kwam er al snel achter dat ik mijzelf hiermee niet oplaad. In plaats daarvan ga ik liever een rondje fietsen door het centrum van Rotterdam. Ook heb ik mijn gitaar weer van zolder gehaald. Ik merk dat ik door muziek maken lekker aan iets anders kan denken en zo mezelf wel oplaad.

Focus is blangrijk in de Hell Week
Credits: Chase Clark – Unsplash

Woensdag: Time management

Tijdens de Hell Week is het de bedoeling dat je elke dag goed plant en je je houdt aan deze planning. Van mezelf weet ik dat ik niet de beste ben in dingen plannen. Ik wil hier wel beter in worden. Hoe ik dit heb aangepakt is door kleine stappen te maken. Ik begin de dag met het maken van een to-do-list. Op deze manier weet ik wat ik die dag moet doen en als er nog tijd over is doe ik nog wat werkzaamheden voor de dag erna. Want ja, waarom klaarleggen als je het ook meteen kan doen.

Donderdag: Comfortzone

Dit vond ik de meest interessante maar ook zwaarste dag van de week, omdat vandaag de dag is dat je uit je comfortzone moet stappen. Dit doe je door middel van een hele nacht doorhalen. Op feestjes zat gedaan, maar dit is andere koek. Als opdracht kregen we om het nachtje doorhalen te besteden aan iets wat je altijd al hebt willen doen, maar nog nooit aan bent begonnen. Wat me gaaf leek om te doen was om de nacht door te halen op de fiets. Blijven fietsen totdat de zon weer opkomt. Helaas heb ik dit niet gedaan in verband met de avondklok. In plaats daarvan heb ik gewerkt aan stage en school. Een hele nacht doorhalen heb ik niet gered. Ik ben tussen twee en drie uur gesneuveld.

Rust is belangrijk ook naast de Hell Week
Credits: Cristian Newman – Unsplash

Vrijdag: Kwalitatieve rust

Na een werkweek lang elke ochtend 05.00 te hebben opgestaan, direct sporten, kei hard werken en een nacht te hebben door gehaald staat deze dag in het teken van rust. Hoewel ik de afgelopen nacht een paar uurtjes heb geslapen was ik nog steeds heel moe. Ik heb deze dag rustig gewerkt en ben lekker vroeg weer naar bed gegaan.

En doorrrr

In het weekend gaat de Hell Week gewoon door, maar voor mij was vrijdagmiddag 17.30 het einde. Wil je meer weten over wat het weekend voor je in petto heeft of wat de Hell Week voor jou kan betekenen, check dan deze site.
Extra tof: in de volgende Hell Week from home is Erik Bertrand Larssen himself erbij om jou door de week te loodsen.

EntertainmentGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.