Het Plitvice National Park is het mooiste sprookjesbos van Europa

door

Gelegen aan de grens van Bosnië, op ongeveer twee uur rijden van Zagreb vind je het Plitvice National Park. Door het enorme aantal mooie watervallen en turquoise blauwe water lijkt het park net uit een sprookje te komen. Door middel van een latten systeem lopen de wandelroutes dwars door de meeren heen. Iets wat voor een unieke ervaring zorgt. Ik zocht het park op en kon niet geloven niet wat ik zag!

Ga vroeg! Het Plitvice National Park is dan op zijn mooist

Het Plitvice National Park is erg makkelijk bereikbaar. Er zijn meerdere accomodaties rondom het park waar je vrij goedkoop kan overnachten. In mijn geval: Camping Borje. Een prachtige camping op 15 kilometer afstand van het Plitvice National Park. Je kan hier overnachten voor €15 per nacht. De camping heeft alles wat je nodig hebt inclusief een supermarkt en restaurant. Het personeel is er erg vriendelijk en ze kunnen je alles uitleggen over het park.

Ik had mijn wekker om 06:00 s’ochtends gezet. Het park is namelijk het mooist en rustigst met openingstijd: 07:00! Ondanks mijn vroege start trof ik nog steeds een flink aantal mensen aan bij de ingang. Het park telt twee ingangen. Ik raad de tweede aan. Vanuit hier ben je het snelst op de mooiste plekken van het park. Als je met openingstijd gaat ben je dus op de mooiste plekken op de rustigste momenten.

Plitvice National Park 5

‘Alsof je aan de psychedelische drugs zit’

Verdwalen in het park is eigenlijk onmogelijk. Er loop 1 overzichtelijke route door het park waarmee je de mooiste plekken ziet. Afwijken van de route raad ik dan ook niet aan. Je zult geen mooiere pekken vinden en het kan gevaarlijk zijn in verband met de beren en wolven in het park. De gehele route duur z’n 6 uur met flink wat stijgen en dalen. Je wordt door middel van een treintje naar het beginpunt gebracht en halverwege ga je met een bootje naar de andere kant van het park.

Zelf heb ik al meerdere natuurgebieden over de hele wereld gezien maar van het Plitvice National Park werd ik toch wel even stil. De kleuren zijn zo intens en het water is zo ongelofelijk blauw en helder. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je aan de psychedelische drugs zit. Waar je ook loopt in het park; je ziet al het onderwaterleven voor je ogen zwemmen.

Plitvice National Park 4

Plitvice National Park 3

Plitvice National Park 2 Plitvice National Park

Mijn persoonlijke tip: ga zo vroeg mogelijk, neem eigen eten mee en een volgeladen camera want je kunt hier de mooiste plaatjes schieten!

EuropaKroatiëNatuurgebiedenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.