Het Waddengebied: de mooiste eilanden dichtbij huis

door

De afgelopen tijd hebben we allemaal ontdekt dat ons eigen kikkerlandje geweldig mooi is. Iedereen ging erop uit en wist Nederland te herontdekken. Waar we voorheen dachten aan lange vliegreizen om naar de mooiste eilanden te gaan, denken we nu eerst aan wat Nederland ons te bieden heeft. Want je hoeft niet ver te reizen om de mooiste eilanden te ontdekken: we hebben ze gewoon dichtbij huis. Het Waddengebied is namelijk prachtig én UNESCO werelderfgoed.

Schiermonnikoog Waddengebied

Het Waddengebied

Vaak als we aan het Waddengebied denken, denken we aan de Waddeneilanden. Echter heeft het gebied veel meer te bieden dan de vijf eilanden. Het Waddengebied loopt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. Zo hebben Noord-Holland, Friesland en Groningen allemaal hun eigen stukje Nederlandse Waddenkust. En ieder stukje van die Waddenkust is weer anders. Zo kan je vanaf de ‘wal’ in Groningen genieten van prachtige zonsondergangen met zicht op Schiermonnikoog of de donkere nachten in Nationaal Park Lauwersmeer. Dé activiteit van het Waddengebied is natuurlijk: Wadlopen. Je kan allerlei verschillende tochten maken: van 2 tot 8 uur durende tochten. Zo kan je zelfs naar Ameland of Schiermonikoog lopen. Je hebt daar helemaal geen boot voor nodig! (Wel een gids, die je veilig naar de overkant loodst.)

Schiermonnikoog

Toch is de boot ook wel erg handig als je richting Schiermonnikoog gaat. Vanaf Lauwersoog zijn er meerdere afvaarten per dag en sta je binnen 45 minuten op dit mooie eiland. Met je gehuurde fiets of te voet ga je aan boord. Schiermonnikoog is een autoluw eiland dus je kan er extra genieten van de rust. Eenmaal op Schiermonnikoog, start je meteen met een mooie fietsroute op het eiland. Je kan ook de bus pakken richting het dorp en daar een fiets huren. Het gehele eiland is Nationaal Park dus overal waar je loopt of fietst: je staat midden in de natuur. In een paar uur tijd kan je een ronde over het eiland fietsen van de Westerplas met Vogelkijkhut naar het strand en via de Noordertoren en het strand naar Bunker Wasserman. Rust en natuur gaan hand in hand op het kleinste eiland van het Waddengebied.

Waddengebied

Overnachten in het Waddengebied

Uiteraard wil je niet maar voor één dag naar dit prachtige stukje Nederland. Er zijn tal van mogelijkheden om te overnachten in het Waddengebied. Als je zo dicht mogelijk bij de natuur wilt zijn, kies je natuurlijk voor kamperen. Zo kan je je eigen tent meenemen op de boot richting Schiermonnikoog en verblijven op het eiland. Maar aan ‘de wal’ heb je vele mooie plekken om te slapen. Zo heeft Camping Lauwersoog ontelbaar veel mogelijkheden. Kamperen met je eigen tent, caravan of camper is een optie maar ze hebben ook nog een andere optie: een Kampeerpod. Ideaal voor iedereen die het avontuur van kamperen wil, maar ook de luxe van een chalet. Geniet met een heerlijke kop koffie op je veranda van de vogels die je hoort fluiten als je wakker wordt: wat wil een mens nog meer?!

AccommodatiesEuropaNationale ParkenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.