Credits: Rahadiansyah - Unsplash

Klimliefhebbers: De hoogste klimtoren staat in Groningen

door

Ons land mag dan geen mooie bergen hebben, maar in plaats daarvan hebben we wel een gigantisch hoge klimmuur in het noorden van het land staan. De klimtoren trekt klimmers aan van over de hele wereld, want eerlijk! Wie wil nou niet de hoogste klimtoren van de wereld beklimmen en eenmaal boven kunnen genieten van een machtig uitzicht?!

Excalibur is de naam

Excalibur is een vrijstaande klimtoren van 37 meter hoog en is daarmee de hoogste klimtoren ter wereld. Wat deze klimtoren, naast de hoogte, nog meer bijzonder maakt is de 36-feet curve in het ontwerp. Dankzij dit ontwerp kunnen klimmers oefenen op de overhang, zoals zij die vinden op een echte piek. Handig voor als je, net als in Nederland, geen bergen in de buurt hebt. Dit zorgt gegarandeerd voor een mooie uitdaging, veel plezier en een indringend avontuur.

Een deel van de klimtoren mag wel alleen beklommen worden door ervaren klimmers. Kortom, hebben jij en je klimpartner klimervaring en zijn jullie gewend om op eigen verantwoordelijkheid te klimmen? Dan ga je een mooi avontuur tegemoet. Als je nog geen ervaring hebt kan je bij een willekeurige klimvereniging eerst wat ervaring opdoen of klimmen aan de andere kant van de toren. Al hangt er tegenwoordig aan de overhangkant ook een touw, maar die gaat maar tot 1/3. Zo kun je toch de uitdaging een beetje aangaan, maar kun je niet de top halen.

Overhang klimmen-hoogste klimtoren
Credits: Jeff Ochoa – Unsplash

Overnachten

Het klimcentrum is open van 09:00 tot 23:30u. Wil je de Excalibur meerdere keren beklimmen, maar kom je van ver? Geen probleem. Als je met de camper reist is Camperplaats Kardinge de ideale plek om goedkoop te overnachten. Hier is ruimte voor 15 campers. De camperplaats is het hele jaar door geopend en de standplaatsen zijn geheel kosteloos. Je betaalt alleen een klein bedrag toeristenbelasting.

EuropaKlimmenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.