Ischgl is de wintersport hotspot van Europa

door

Ischgl is misschien wel de bekendste plek van Oostenrijk. Het is er een waar outdoorwalhalla in de Alpen. In de zomer maak je er de prachtigste hikes en in de winter is het de place to be om te wintersporten. Ischgl is een plek met meerdere gezichten. Van gemoedelijk en super goed geregeld, tot haute couture, luxe en clubben. We namen er een kijkje in de winter, om de fantastische pistes af te dalen.

Ischgl. Relax if you can!

Bij het horen van ‘het Ibiza van de Alpen’, is niet iedereen meteen enthousiast. Toch biedt Ischgl voor ieder wat wils. Het gebied behoort tot een van de grootste van Europa en biedt iedereen een eersteklas ervaring. Tijdens het afdalen van een van de 240 kilometer aan pistes, kan je genieten van de beste restaurants, barren, clubs en hotels. Ondertussen weten de dertigers uit Europa Ischgl feilloos te vinden.

Ischgl-96

Culinaire hotspot

Ischgl wordt eveneens gezien als het culinaire Mekka van de Alpen. Gault & Millau (de Michelin-tegenhanger) vindt het dé plek om jouw culinaire hart op te halen. Er zijn zelfs zeven restaurants die één of meerdere Toques hebben. Uiteraard kan je ook gewoon heerlijk in een stube een hapje eten. En natuurlijk kan je er genieten van de heerlijkste kaasfondue en kaiserschmarrn. Ook op de piste kan je genieten van de lekkerste gerechten. Check dan zeker het Alpenhaus en het Pardorama restaurant.

Wereldbekend

Naast dat Ischgl bekend staat als een allround wintersportbestemming, haalt ook menig muziekfan zijn hart op bij de plek in de Alpen. Er zijn namelijk twee keer per jaar grootste concerten. Legendes zoals Jason Derulo, Lenny Kravitz, Rihanna, Robbie Williams, Alicia Keys en Bob Dylan zijn enkele namen die de afgelopen 20 jaar een prachtig showtje weggaven. De ‘Top of the Mountains’ concerten trekken jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers.

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.