Verticaal kamperen in een portaledge met Airbnb Adventures

door

Op zichzelf zijn de Rocky Mountains al een gave plek om te bezoeken. Deze gigantische bergketen van 4.800 kilometer lang met een maximum hoogte van 4.400 meter in Colorado is een must voor bergliefhebbers. Maar wat als we je vertellen dat je via, het zojuist gelanceerde, Airbnb Adventures deze bestemming op een nog toffere manier kunt beleven? Je kunt namelijk verticaal kamperen in een portaledge.

Cliffside camping

Airbnb biedt sinds kort ‘Adventures’ aan, dit zijn speciale ervaringen voor de echte dare devils. Deze meerdaagse ervaringen worden georganiseerd door lokale experts en zij nemen een kleine groep van maximaal 12 personen mee naar epische locaties buiten de gebaande paden. Eén van deze Adventures is in de Rockies in Colorado; namelijk kamperen aan de wand van een klif! Dat doe je door te kamperen in een portaledge. Het verblijf aan de rotswand is voor één nacht en gaat gepaard met een diner en een ontbijt.

kamperen in een portaledge

Kamperen in een portaledge

In Estes Park aan de oostkant van de Rocky Mountains begint dit avontuur met een hike van een kilometer omhoog naar de voet van de klif. Vanaf hier kun je de makkelijke weg kiezen door naar de top van de klif te hiken en dan te abseilen naar de plek waar je je tent opzet. Je kunt ook de moeilijke weg kiezen door de klif recht omhoog te klimmen.

kamperen in een portaledge

’s Werelds meest bijzondere keuken

Eenmaal boven “zet je de tent op” en heb je een paar uur vrije tijd. Daarna dineer je gezamenlijk en wanneer het donker wordt heb je de kans vanuit je tent het melkwegstelsel te zien. De volgende ochtend kun je aan de rotswand het ontbijt voorbereiden. Een unieke kans als je het ons vraagt.

kamperen in een portaledge

De trip vergt geen ervaring, alleen een redelijke conditie en een beste portemonnee. Het kost namelijk € 906 per persoon. Maar dat is deze onvergetelijke ervaring meer dan waard. De hike en het kamperen is voor maximaal vier personen en op privéterrein, wat betekent dat je waarschijnlijk ook niemand anders tegenkomt. Klaar voor jouw volgende adventure?!

 

AccommodatiesBergenKamperenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.