Kanoën op de Faaker See heeft iets magisch

door

Kanoën is eigenlijk altijd leuk. Je bent lekker bezig, geniet hopelijk van het zonnetje en bent één met het water. Een hapje of drankje erbij maakt het helemaal compleet. Het voordeel daarbij is dat vrijwel iedereen het kan doen. Mocht je op zoek zijn naar misschien wel een van de mooiste plek in Europa om heerlijk te peddelen, dan moet je zeker eens gaan kanoën op de Faaker See.

Kanoen Faaker See

Kanoën op de Faaker See

De Faaker See is een bekende vakantiebestemming. Het turquoise blauwe Faaker See is een prachtig meer om te zien en nodigt iedereen uit om er een plons in te wagen, of om er watersport activiteiten op te doen. Groot bijkomend voordeel is dat het meer behoort tot een van de warmste meren van Oostenrijk. Dat is niet heel vreemd, want het ligt dicht tegen Slovenië en Italië aan. Mocht je overigens met een motorboot naar de Faaker See willen gaan, dan ben je niet aan het juiste adres. Op het meer zijn motorboten namelijk verboden. En dat maakt het nog geschikter om met de kano, roeiboot of sup het water op te gaan.

Rondje om het meer

Uiteraard kan je je op de kano op de Faaker See uren vermaken. Het meer is niet enorm groot, dus een rondje maken is goed te doen. Aan de buitenkant van het meer heb je voornamelijk strandjes en campings, zoals die van Strandcamping Anderwald. Middenin het meer is een eiland met een hotel. Ook daar kan je naartoe varen om even aan te leggen en een duik in het kraakheldere meer te nemen. Mocht je vervolgens wel een beetje klaar zijn met het kanoën op de Faaker See, dan kan je via de Faaker Seebach nog een prachtig natuurgebied door. Deze smalle, maar lange vaargeul brengt je op de meest prachtige plekken.

Kanoen Faaker See 2

Kano huren

Er zijn niet heel veel kanoverhuur centra rondom de Faaker See. Mocht je willen gaan kanoën op de Faaker See, dan adviseren we je Kajakcenter Faak. Daar kan je terecht voor kano’s in alle soorten en maten, kajaks en sups. Toch liever het meer op een andere manier verkennen? We deden het op de e-mountainbike en natuurlijk een hike. Maar daarover later meer.

Kanoen Faaker See 3

Kanoen Faaker See 5 Kanoen Faaker See 4

EuropaMet kidsOostenrijkTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.