De Klecker Ti-Klax bijl maak je zelf onderweg

door

Is houthakken helemaal jouw ding? Niet alleen om het hout op te stoken in jouw openhaard, maar ook tijdens een hike of bivak. Dan is de Klecker Ti-Klax bijl dé musthave voor jou. Of eigenlijk een lichtgewicht titanium bijlkop die je overal mee naartoe kan nemen in jouw rugzak of auto.

Klecker Ti-Klax

De Klecker Ti-Klax is de perfecte bijl voor onderweg. Eigenlijk is het een bijlkop, waarbij je zelf de steel bij zoekt. Een goed stuk tak is perfect om de Klecker Ti-Klax bijlkop op te monteren. Dat klinkt misschien een beetje vreemd en niet solide. Toch is het uitermate sterk en perfect geschikt als bijl on the go. Verder heeft de Klecker Ti-Klax ook veel handige tools in één. Het is namelijk te gebruiken als multitool. Zo behoort een riemsnijder, sleutelset, mes, schroevendraaier, carabiner, flessenopener en hamer tot de mogelijkheden. Gelukkig is de bijlkop gemaakt van lichtgewicht titanium en sjouw je je dus niet een breuk.

Klecker Ti-Klax 3

Bijl in de steel

De Klecker Ti-Klax wordt dus alleen als bijlkop geleverd. Een steel moet je zelf zoeken, of erbij kopen. Het idee is juist dat je de steel niet meeneemt om ruimte en gewicht te besparen. Naast dat het systeem heel solide is, is het ook super eenvoudig om de bijlkop te bevestigen op een steel. Een stevige tak fungeert als steel en plaats je tussen de klemmen van de bijlkop. Vastschroeven en klaar. Toch niet helemaal jouw ding, of gebruik je de bijl liever permanent in huis? Dan is er ook een gebruiksklare steel te koop.

Travel light

Je hoeft je inderdaad geen breuk te sjouwen, want de Klecker Ti-Klax van titanium is nog geen 250 gram. Het is de meest compacte en lichtste bijl die er verkrijgbaar is. Heb je liever iets anders dan titanium, dan is er ook een RVS variant verkrijgbaar. De Klecker Lumberjack RVS weegt ruim 400 gram en is daarmee nog steeds erg licht en handzaam. Beide varianten worden geleverd in extreem sterke nylon hoes die jouw rugzak en bijlkop beschermt. Helemaal jouw ding? De titanium Klecker Ti-Klax heeft een adviesprijs van €699. De ‘instap’ RVS versie is daarentegen €149.

Wie is Klecker?

Klecker is misschien niet meteen bekend voor je. Toch heeft het merk zijn sporen al wel verdiend. Het familiebedrijf is bekend om messen en gereedschappen. Zo ontwierp oprichter Glenn Klecker onder andere voor Leatherman en Ford.

AccessoiresTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.