Met deze tricks word jij een absolute koning op de piste!

door

Iedereen herkent dit, die poederbazen die met een rotvaart voorbij komen vlammen en ook nog een hele zieke truc uit de hoge hoed toveren. Maar hoe krijgen ze die trucs gedaan? En hoe kan jij die leren? Wij hebben een aantal tricks geselecteerd die jij in een paar simpele stappen kan leren, zodat jij een koning op de piste wordt.

De ‘skislide’

Omdat we begrijpen dat je waarschijnlijk niet heel veel ervaring hebt met trucs, hebben we een ‘instap’ trucje. De skislide is een truc waarbij je met je ski’s dwars over een box of rail glijdt. Begin met oefenen door recht over een box heen te glijden. Heb je dit onder de knie? Probeer nu dan eens halverwege de box je heupen te draaien zodat je ski’s dwars over de box glijden. Ook gelukt? Oefen dan om na de jump meteen dwars op de box te landen en deze af te maken.

De ’50-50′

Deze truc ligt aan de basis van vrijwel alle trucs die je kan doen. In principe is dit niets meer dan mooi recht over een box glijden. Je begint met op je snowboard naar beneden te glijden, zonder je kanten te gebruiken. Kijk voor je op de box komt naar het begin van de box en daarna meteen naar het einde. Als je naar je voeten of de box blijft kijken heb je een hele grote kans dat je schuin gaat, of er vanaf valt. Zodra je de kleinere boxen onder de knie hebt, kun je hogere boxen en rails gaan proberen.

Credits: Jorg Angeli

De ‘backside 180’

Met deze trick ben jij meteen een koning op de piste! Het aller belangrijkste is om je angst opzij te schuiven tijdens het wintersporten. Als je bang bent om te vallen, val je negen van de tien keer ook! Begin deze truc te oefenen als je gewoon op de piste naar beneden glijdt. Doe af en toe eens een 180, dit is een halve draai maken zodat je met je andere been voor komt. Daarnaast is het bij deze truc goed om eerst even te oefenen op de heuveltjes die vaak net langs de piste liggen. Deze zijn niet hoog en zie je overal langs de piste. Glij er naartoe terwijl je op je tenen leunt en begin net voordat je de jump neemt aan die 180 die je hebt geoefend. Heb je hem geland? Top! Zorg ervoor dat je ook een beetje op je tenen terecht komt. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet doorgaat met draaien terwijl je eigenlijk weer recht probeert te komen.

Credits: Jorg Angeli

TheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.